Skuffelsen sto skrevet i ansiktet til lillebror Bø da han møtte pressen etter å ha tapt bronseduellen mot Emil Hegle Svendsen i søndagens renn. Da 22-åringen møtte pressen foran torsdagens normaldistanse var imidlertid det sedvanlige smilet tilbake.

– Det tok en halvtime før jeg skjønte at jaktstartløpet var veldig bra, og at det ikke bare er å hente en medalje her i VM, sa Thingnes Bø.

Fjerdeplassene på sprinten og jaktstarten bruker han til noe positivt inn mot 20-kilometeren.

– Hvis du har lyktes, blir du litt mett og ikke like mye på offensiven. Det merket jeg godt i fjor. Nå har jeg enda mer blod på tann enn jeg hadde før helga, så jeg gleder meg, smilte lillebror Bø.

Bø henter inspirasjon fra «Iskrigerne»: – Skal være kontrollert sinnssyk

Dårligst fjerdeplass

Han går til torsdagens renn vel vitende om at de færreste regner han blant de største favorittene.

– Jeg har aldri vunnet eller vært på pallen før i en normaldistanse, så jeg er ikke den største favoritten. Samtidig har jeg en vanvittig god følelse. Jeg håper å få ut mitt beste, og det kjennes som om jeg har rett spenning i kroppen, sa 22-åringen.

Selvtilliten er det ingenting i veien med hos mannen som ble verdensmester på sprinten i Kontiolahti for ett år siden.

Thingnes Bø har innstilt seg på at pilene kommer til å peke oppover i dagene som kommer.

– Det er fortsatt mulig å gjøre det bra i VM, og jeg liker å tro at fjerdeplass fortsatt er min dårligste plassering når VM er over, sa han.

Imponert over storebror

22-åringen vil samtidig ikke være med på at det er revansjelyst som preger han etter to sure fjerdeplasser.

– Jeg er veldig fornøyd med to fjerdeplasser, så jeg har ikke så mye å revansjere. Hadde jeg hatt to medaljer der, hadde jeg vært sykt fornøyd, sa han.

Lillebror er imponert over måten 27-åringen har taklet motgangen.

– Han har tatt det ekstremt bra og har vært maks uheldig. Når sprinten gikk i vasken, røk også jaktstarten. Jeg ser på han som medaljefavoritt både torsdag og søndag, sa Johannes. (©NTB)