Slutten på første del av sesongen ble markert med teambuilding: Klatring og grilling i Valldal Aktivitetspark for hele AaFK-laget.

– Det er veldig artig og veldig bra. Det er viktig at vi møtes utenfor Color Line, og det er viktig å gjøre andre ting sammen. Det er et flott tiltak, og vi gjør for sjelden slike ting, sier kaptein Fredrik Carlsen.

– Hva får dere ut av dette?

– Vi får møtt hverandre på andre arenaer enn hva vi er vant med, pushe oss lit og sett hverandre i andre settinger, sier Carlsen.

Lenge siden

Siden sesongoppkjøringen starta i januar har AaFK knapt hatt fridager. Den eneste litt lengre perioden med fridager kom i påsken. Derfor er to uker ferie kjærkomment. Torsdag gjennomførte laget siste trening før ferien.

– Jeg tror vi alle kjenner at vi er slitne. Det blir en mental avkobling. Vi får mental og fysisk hvile i noen dager, men det er mest den mentale hvilen som er viktig, sier AaFK-trener Lars Bohinen og legger til:

– Vi kaller det for ferie, men det er egentlig bare en ferie fra hverandre. Det er viktig at vi får koble av der vi og den enkelte mener at det er best å koble av. Det er den fysiske og mentale avkoblingen vi er ute etter.

Ekstra ferie

De andre klubbene i første divisjon spiller seriekamp i helga, mens AaFK har fått utsatt sin kamp i runden ettersom Jerv har byttet gras på stadion. Dermed får Aalesund to dager ekstra hvile enn de fleste av de andre lagene og fire dager mer enn Mjøndalen og Notodden. Det kan gi AaFK et fortrinn.

– Det trenger ikke å være en fordel, men hvis gjør alt riktig i ferien er det en fordel.

Selv om spillerne ikke møtes på treningsfeltet igjen før 11. juli, men garanterer Bohinen at spillerne ikke ligger på latsiden

– Spillerne har fått et eget opplegg, et program for ferien. Det handler ikke om at de skal trene mer eller bli bedre trent, men de skal vedlikeholde det de har, slik at når de kommer tilbake, så kan de tidligst mulig komme tilbake i full trening. De testes når de kommer tilbake og så forbereder vi treningen etter det, sier Bohinen.

Lars Bohinen håper spillerne får mental påfyll i ferien. Foto: Marius Simensen