De nye AaFK-spillerne Ståle Steen Sæthre og Jonas Grønner hadde torsdag sin første trening med Aalesund.

– Det er fint å ha de på plass. Det gjør noe med spillergruppa vår. Det skaper litt mer konkurranse i laget og litt mer fokus. Det er bra, sier Bohinen til Sunnmørsposten.

Steen Sæthre og Grønner gir nemlig Bohinen flere valgmuligheter i forsvarsleddet. I tillegg har AaFK-treneren Daniel Gretarsson i bakhånd, men islendingen har vært skadet store deler av året, og derfor har forsvarstreeren som regel bestått av Oddbjørn Lie, Kaj Ramsteijn og Sonni Nattestad så langt i sesongen. Sistnevnte har avbrutt låneoppholdet og vendt tilbake til Molde. Det betyr at minst en av nykommerne høyest trolig får sjansen mot Sandnes Ulf 22. juli.

– Det er viktig å få de inn i systemet og se hvilke roller som passer best for dem. Vi må få dem inn i vår måte å spille på, sier Bohinen.

Ulik forutsetning

Mens Steen Sæthre har vært fast i divisjonskollega Nest-Sotras trebackslinje hele denne sesongen, har Grønner slitt benken i Brann og knapt spilt A-lagsfotball de siste årene. Verken Bohinen eller spilleren selv utelukker likevel en startplass allerede mot Sandnes Ulf.

– Alt er mulig, alt er mulig. Jeg har ingen bekymringer rundt formen hans. Vi henta han vel vitende om det, og det betyr trolig to ting: At han mangler litt generelt fysisk og spesielt på kampformen. Han har skrevet en lang kontrakt med oss og alt må ikke skje med en gang, sier Bohinen, noe Grønner er enig i.

– Jeg skal bruke de neste dagene og mandagens treningskamp på bli klar. Jeg har skrevet under for tre og et halvt år, så jeg stresser ingenting. Lars får vurdere om han eventuelt vil slippe meg inn på banen, men jeg er klar om han velger meg, sier Grønner.

Den tidligere Brann-spilleren har også lite erfaring med en trebackslinje, men er ikke bekymret for overgangen fra fire til tre bak.

– Det vil nok ta litt tid å komme inn i det, men så lenge de er såpass tydelig på hva de forventer av meg, så tror jeg at jeg skal komme fint inn i det. Det fysiske skal være på plass, sier Grønner.

Målfarlige Steen Sæthre har også tidligere spilt under Bohinen. 25-åringen har ikke lagt skjul på at han er i Aalesund for spiller.

– Jeg er her for å være en del av laget, så får vi ser hva trenerne bestemmer. Jeg kan spille i midten, til høyre og til venstre i forsvaret, men det er opptil Lars å bestemme, sier Steen Sæthre.

Terpe

Selv om to spillere allerede er på plass i stallen, er Bohinen klar på at han ønsker to nye spillere for å øke kvantiteten på laget. Treneren skal bruke tiden godt på treningsfeltet fram mot neste seriekamp.

– Vi skal få trent, samt terpet og repetere på defensive og offensive prinsipper, det er der hovedfokuset kommer til å ligge. Finessen ligger i bunn, og den skal selvfølgelig jobbes med, men i størst mulig grad skal vi ha fokus på de strukturell og prinsipielle tingene, sier Bohinen.

På den første treningen etter sommerferien var ikke Aalesund helt fulltallig. Daniel Gretarsson trente alternativt, mens Bjørn Helge Riise, Nenass og Holmbert Fridjonsson ikke trente.

– Vi mangler noen spillere av ulike årsaker. Sakte, men sikkert får vi de tilbake og om en ukes tid regner jeg med at jeg alle er tilbake i trening, avslutter Bohinen.