Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og president David Lappartient avlyser sykkelritt på UCI-kalenderen til minst 3. april.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og president David Lappartient avlyser sykkelritt på UCI-kalenderen til minst 3. april. Foto: Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Alle sykkelritt på UCI-kalenderen avlyses til april

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) utsetter eller avlyser alle UCI-ritt iallfall frem til 3. april. Det skriver forbundet på sine hjemmesider søndag.

Flere sykkelritt var allerede utsatt eller avlyst den siste tiden, og nå kommer også Det internasjonale sykkelforbundet på banen med tiltak.

– Den internasjonale situasjonen rundt koronaviruset har eskalert den siste tiden og presser myndighetene til å gjøre drastiske tiltak som har stor innvirkning på vår idrett spesielt, skriver UCI-president David Lappartient i en pressemelding.

Etter flere krisemøter i løpet av helgen, har forbundet besluttet at ingen ritt på UCI-kalenderen skal gjennomføres, i første gang med virkning til 3. april. Samtidig ber UCI alle arrangører av andre ritt i risikoområder om å avlyse dem.

Rankingen fryses

I tillegg har UCI besluttet at alle rankinger fryses i perioden 15. mars til minst 3. april og at OL-kvalifiseringen til terrengsykling, para-landeveissykling og BMX stoppes med tilbakevirkende kraft fra 3. mars.

. tidligere på dagen ble det kjent at Tour de France-sjefen Christian Prudhomme forventer at brosteinsklassikeren Paris-Roubaix, som etter planen skal bli arrangert 12. april, også blir avlyst.

– Jeg tror ikke mye kommer til å endre seg i april. Det er fornuftig også, sa Prudhomme i et intervju med franske RMC, gjengitt av cyclingweekly.com.

Håper på Touren

Likevel håper sykkeltoppen at sommerens sykkelfest Tour de France skal gå som planlagt.

– Det er fortsatt mer enn 100 dager til starten på Touren. Hungeren etter å konkurrere vil være enorm så fort aktiviteten gjenopptas, sier han.

Dersom det ikke blir avlyst eller utsatt, skal Tour de France etter planen starte i Nice 27. juni.