Det brutale kræsjet skaper reaksjoner: – Stopp reprisene. Familien hans ser på dette

Det gikk bra med Laurens De Plus (22) – utrolig nok.

Her faller Laurens De Plus ned skråningen, mens sykkelen fyker i været.  Foto: Skjermdump, Eurosport

sykkel

Stygge velt er en del av livet som proffsyklist. Enkelte ulykker ser imidlertid styggere ut enn andre.

Det var det som skjedde med belgieren Laurens De Plus (22) lørdag et eksempel på. Quick-Step-rytteren hadde vært med i brudd i det tradisjonsrike rittet Giro di Lombardia, men senere gikk det galt i en utforkjøring.

De Plus feilberegnet en sving, og kjørte rett inn i autovernet. De Plus var i så stor fart, at kræsjet førte til at sykkelen skjøt fart opp i været. 22-åringen falt ned en skråning, i det som var skumle bilder for tusener av TV-seere.

De Plus har – utrolig nok – ikke pådratt seg alvorlige skader fra velten. Til slutt var det den italienske sykkelstjernen Vincenzo Nibali som vant rittet.

– Stopp reprisene

TV-produsenten viste De Plus-velten flere ganger.

Den nederlandske Eurosport-kommentatoren José Been, som har over 30.000 følgere på Twitter, var blant dem som reagerte.

– Stopp reprisene. De Plus’ familie ser på dette også, skrev Been på sin Twitter-konto.

Roberto Vacchi, som kommenterer rittet for svensk Eurosport, reagerte også.

– Jeg synes man kan vente med å vise dette til men vet at det går bra med Laurens De Plus. Det er ikke vi som bestemmer over disse bildene, og jeg tror til og med jeg ser bort når disse bildene kommer, sier Vacchi ifølge Expressen.

Her er noen av de andre reaksjonene:

What a horrific crash. Laurens De Plus has just crashed while riding alone at #IlLombardia He's being attended to. … https://t.co/jZvQ08PSWQ

Til sykehus

De Plus lå på annenplass – med 40 kilometer igjen – da han kræsjet. Lagkamerat Dries Devenyns gikk av sykkelen for å passe på at De Plus hadde det bra.

Legepersonell kom raskt til stedet, og det tok ikke lang tid før rytterens lag kom med en betryggende melding på Twitter:

Den italienske TV-kanalen Rai meldte at De Plus hadde skadet seg i høyrebenet, men dette er altså ikke alvorlig. De Plus ble uansett sendt til sykehus for en grundigere legesjekk.

Giro Di Lombardia er for øvrig blant de store høydepunktene på høstsesongen i sykkelverden. Årets utgave er den 111. i rekken.

Tagger:
Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
sykkel