Nordmannen kjempet for VM-gull. Men denne stygge velten ødela alt: – Det rant blod

Dansk gullvinner.

Her har Idar Andersen akkurat gått i bakken.   Foto: Skjermdump, TV 2

sykkel

BERGEN: Før juniorfellesstarten lørdag var Norge uten medaljer i VM på hjemmebane. Men med 15 kilometer igjen, satt Idar Andersen i en ideell posisjon. Han var med i tetgruppen som lå an til å kjempe om medaljene.

Alt gikk imidlertid opp i røyk, da Andersen dundret i asfalten etter en stygg velt.

– Jeg følte meg bedre og bedre. Jeg følte meg egentlig bra den siste gangen opp bakken. Så det var kjipt, sier Andersen til TV 2.

Beste norske nummer 8

Dermed fikk ikke Andersen mulighet til å gi danske Julius Johansen kamp om VM-gullet. Johansen kom alene i mål. På de neste plassene fulgte Luca Rastelli og Michele Gazzoli, begge fra Italia.

Idar Andersen rullet til slutt inn til mål som nummer 57.

Her jubler Julius Johansen for VM-gull  Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Også et av de andre norske håpene, Andreas Leknessund fra Tromsø, gikk i bakken like før målgang. Dermed endte han på en 49. plass.

Olav Hjemsæter ble dermed beste nordmann på en 8. plass.

Søren Wærenskjold fra Mandal ble nummer 75, etter at han ikke klarte å henge med på slutten.

– Noen ganger har man bare ikke formen inne i mesterskapet. Det er lettere å godta det enn hvis jeg hadde følt meg bra. Jeg får komme sterkere tilbake, sier Wærenskjold til Fædrelandsvennen og resten av det fremmøtte pressekorpset.

– Beste nordmann ble nummer åtte. Hva synes dere om det?

– Vi hadde Idar i bruddet, og så veltet han. Det var synd. Olav gjorde en bra spurt. Vi er nok fornøyde. Vi får bare fokusere på at vi har kjørt en veldig bra sesong i år, og tenke litt positivt. Det er ett sykkelritt, og det er mye som skal klaffe.

Her sitter Idar Andersen (med grønn hjelm og rød frakt) i tetgruppen like før han veltet. I front av denne gruppen sitter Julius Johansen, som til slutt tok gullet.  Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Det rant blod

Inne på den siste runden virket Idar Andersen å være Norges største medaljehåp. Trønderen satt med i tetgruppen før velten som ødela ethvert håp om VM-medalje.

– Det er utrolig trist, sa TV 2-kommentator Christian Paasche.

Makker Johan Kaggestad hadde tro på at Andersen kunne kjempet om en medalje.

– Han er bra i bakkene. Han kunne vært med i laksebakken og virkelig satt fyr på det, og kommet seg løs, sa Kaggestad.

Hans sønn Mads Kaggestad, som også jobber i TV 2, fortalte litt senere at Andersen hadde tydelige skader etter velten.

– Han hadde revet opp trøyen sin og det rant blod fra albuen, fortalte Kaggestad.

Senere lørdag går kvinnenes fellesstart.

Er sykkel-VM i Bergen et VM i bergensk selvgodhet eller en sykkelfest? Og hva er det Ronny Deila gjør galt i Vålerenga? Hør Aftenpodden Sport her nå:

Tagger:
Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
sykkel