Kristoff endte på sisteplass: – Jeg tror ikke jeg har følt meg dårligere noen gang

Alexander Kristoff fikk en tøff reise på tirsdagens 3. etappe av rittet Paris-Nice.

Alexander Kristoff fikk det tungt på den tredje etappen av Paris-Nice-rittet.   Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

sykkel

Kristoff ble frakjørt tre mil før mål og endte helt sist av de 150 rytterne som fullførte etappen. Han var nesten 18 minutter bak vinneren i mål.

– Jeg føler meg ikke særlig bra. Jeg tror jeg ikke har følt meg dårligere noen gang, sa Kristoff til TV 2.

Han følte seg slapp og småsyk allerede fra start og etter målgang sa han at han også hadde hodepine.

Angrep

Etappen på 210 kilometer gikk fra Bourges til Châtel-Guyon og med 25 kilometer igjen av etappen skulle syklistene opp en kraftig stigning. Sammenlagtleder Arnaud Démare måtte slippe, men tok igjen relativt mye de siste kilometerne som gikk nedover og i lett terreng.

Tre ryttere, med spanske Astana-rytteren Luis León Sanchez i spissen, fikk en luke. De tre kom samlet i mål hvor Jonathan Hivert tok spurten foran Sanchez, mens franske Remy Di Gregorio tok tredjeplassen.

Sanchez, med sin offensive kjøring, overtok den gule ledertrøyen. Den spanske veteranen har flere ganger tidligere stått på pallen i vårklassikeren fra Paris til Nice.

Tempoetappe neste

Démare vant spurten i hovedfeltet, men var rundt 40 sekunder bak i mål. Med bonussekundene til de tre beste manglet han rundt 20 sekunder på å beholde sin sammenlagtledelse.

Onsdag er det en 18,4 tempoetappe med avslutning i Saint-Étienne. Den ser Kristoff på som en hviledag og han vil se an formen etter det med tanke på om han står av rittet eller ikke.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
sykkel