Kristoff sjanseløs i spurten: – Den siste bakken ble tung

Alexander Kristoff hadde ingen sjanse i spurten på den andre etappen av Paris-Nice. Han endte på sjuendeplass.

Alexander Kristoff trillet inn til sjuendeplassen på den andre etappen av Paris-Nice mandag.  Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

sykkel

Nederlandske Dylan Groenewegen, lagkamerat med Amund Grøndahl Jansen i LottoNL-laget, spurtslo italienske Elia Viviani og tyske André Greipel. Det var nederlenderens femte seier for sesongen.

Den andre etappen var på 187,5 kilometer og gikk fra Orsonville til Vierzon.

Det virket som nok en guffen dag på sykkelsetet for rytterne på vei mot våren, men det ble ikke like vått som søndagens åpningsetappe i Paris var. Temperaturen i målbyen lå på rundt 14 grader mandag.

Fikk det tungt

Avslutning i slak oppoverbakke den siste halve kilometeren mot mål burde passet Kristoff godt. Men han fikk det tungt og var sjanseløs i spurten.

Franskmannen Arnaud Démare vant åpningsetappen søndag, men klarte ikke å følge opp på annenetappen. Han beholder likevel den gule ledertrøyen.

Briten Ben Swift har fått jobben som opptrekker for Kristoff i UAE Emirates-laget, men laget klarte aldri helt å få sin nye spurter i god nok posisjon.

Nye sjanser venter

– Jeg kom litt for langt bak. Vi klarte ikke helt å holde fronten av feltet de siste kilometerne og måtte bruke mye krefter på å komme fram. Det ble litt for mange nedbremsinger og akselerasjoner, forklarte Kristoff til TV 2.

– Vi klarte ikke helt å holde posisjonene våre og i dag var vi ikke sterke nok. Den siste bakken ble tung. Tirsdag og torsdag er det nye muligheter for en massespurt. Det er bare å henge med og spurte igjen, sa Kristoff.

Kristoffs lagkamerat Sven Erik Bystrøm og nevnte Jansen deltar også i rittet.

(©NTB)

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
sykkel