Mangeårig ildsjel i Ålesund Tennisklubb, nåværende styremedlem i Norges Tennisforbund, Jon Ståle Ritland er storfornøyd med at brødreparet fra Ålesund er i ferd med å hevde seg i norgeseliten.

– Det har vist seg at det er vanskeligere å være tennisspiller i Norge fra «distriktet». Disse spillerne spiller ofte bare en tredjedel av turneringene som spillere fra eksempelvis Oslo vil gjøre. Det gjør prestasjonene til Anders og Christian enda større. Dette viser at det går an å lykkes som tennisspiller selv om man kommer fra Ålesund. Det handler bare om at man står på og gjør de riktige tingene. Dette er stort og jeg håper det inspirerer, sier Ritland til Sunnmørsposten.

Gikk til topps i double

For første gang i karrieren gikk brødrene Anders og Christian Parr til topps i Norgescupen torsdag. Det skjedde i double for U16-klassen i Sandefjord.

Førsteseedede William Karlstad og Henrik Villanger ble slått 6–3 og 6–1 i sett.

– Dette var kult. Vi har hatt muligheten til å gå til topps tidligere, men ikke klart det. Det var gøy å endelig få med seg en seier, sier Christian Parr.

Han og broren har vært i tre finaler tidligere. Alle har endt med tap.

– Vi hadde troa før kampen og visste at det var mulig å vinne. Heldigvis satt spillet bra og vi gjorde det vi måtte, sier Parr.

Drømmer om NM-gull

Norgescupen blir sett på som den nest gjeveste turneringa i Norge. Bare NM rangeres høgere. Norgesmesterskapet er bare en liten måned unna.

– Vi har ikke gjort det så bra i NM tidligere. Vi har hatt litt uflaks og møtt veldig gode spillere som har kommet helt til finalen. Men i double, hvis vi spiller opp mot vårt beste, bør vi ha gode muligheter i år, sier Christian Parr.

– Målet er å komme oss til finalen, legger han til.

– Og drømmen?

– Vi har sjølsagt lyst å vinne. Det blir tøft, men får vi alt til å klaffe er det mulig, sier han.