- Er selvfølgelig medalje jeg kjører for

Peter Hjort (17) flyttet hjemmefra som 15-åring for å satse på snowboard-frikjøring. Nå har han fått en solid belønning.

Peter Hjort er et snowboardtalent.   Foto: Privat

vintersport

Sist uke fikk tromsøgutten beskjed om at han er tatt ut til junior-VM i frikjøring i Andorra. Mesterskapet går fra 28. — 30. januar.

— Det var helt sykt. Det er noe av det artigste jeg har opplevd å få den mailen. Det var ganske uventet også, forteller Peter Hjort.

Medaljemål

Det er hans rangering blant verdens beste juniorer sist sesong som legger grunnlaget for uttaket. Der er Hjort nummer fire basert på gode konkurranser i fjor vinter.

03SPOpeterhj2.jpg  Foto: Privat

— Peter hadde gode snowboardkunnskaper da han kom hit, og har utviklet seg veldig på stabiliteten. Han har den indre motivasjonen. Det er en egenskap som gjør at han kommer langt, skryter lærer ved ski- og snowboardlinjen på Sauda VGS, Trond Carsten Øye.I VM har 17-åringen målet klart.

— Det er selvfølgelig medalje jeg kjører for. Jeg kommer til å kjøre så mye jeg kan og så satser jeg på å gjøre det så bra som mulig.

Fjellet foran fotball

Mye trening og tøffe valg ligger bak VM-sjansen som Peter Hjort nå får.

Han er født inn i en idrettsfamilie med tidligere TIL-styreleder, Tromsø-ordfører og langrennsløper Jens Johan Hjort som pappa. Brødrene Christian og Erik ble fotballspillere.

Mamma Nina var en meget habil sprintløper på friidrettsbanen, med 56,23 som pers på 400 meter - noe som fortsatt er klubbrekord i BUL Tromsø.

— I starten kjørte jeg slalåm. Så ble det litt kjedelig å kjøre rett ned og ikke gjøre noe spesielt. Jeg var 10 år da jeg begynte å kjøre snowboard. Etter det har jeg aldri sluttet, forteller Peter Hjort og fortsetter:

— Mens brødrene mine spilte fotball ville jeg heller kjøre snowboard. På ungdomsskolen var jeg oppe på fjellet hver dag og var oppe og kjørte.

- Vanskelig

I fjor høst tok Hjort valget om å flytte nesten 200 mil sørover, til idrettsgymnas med snowboardlinje i Sauda.

— Det har vært vanskelig å være så langt borte. At man ikke kan dra hjem i helger. I starten var det ganske vanskelig. Det har blitt mye bedre ,og nå går det ganske fint, sier snowboardtalentet.

— Jeg har tenkt ofte på å flytte hjem. Det går veldig i bølger, men når man får noe slikt som dette så er det utrolig givende å være her, fortsetter han.

Pappa Jens Johan ga uttrykk for sin begeistring over uttaket på Facebook.

"Jeg kan bare ikke for det, men jeg er så stolt at jeg ikke vet hvilket ben jeg skal stå på. Andorra here we come!", skrev eks-ordføreren i en status.

Proffdrøm

På sikt er målet å kunne leve av idretten.

— Målet på sikt er å kunne leve av å kjøre snowboard. Og få en sponsor slik at man kan gjøre det. Det er annerledes enn i frikjøring enn parkkjøring. I frikjøring må man filme litt for å kunne leve av det, forklarer Peter Hjort.

— Det er mange som har den drømmen. Det krever masse jobbing og man skal holde seg skadefri. Og ikke minst skaffe de rette kontaktene, det er viktig innenfor frikjøringsmiljøet. Men Peter er en veldig positiv gutt og glad i å stå på brett. Det kan du komme utrolig langt med, sier Trond Carstein Øye.

Tagger:
Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
vintersport