Alpinstjernen nekter å gi opp drømmen om å konkurrere med mennene: – Ikke bare et show

I flere år har Lindsey Vonn kjempet. Om et års tid kan drømmen bli oppfylt.

HAR KJEMPET LENGE: Lindsey Vonns store drøm er å få konkurrere mot Kjetil Jansrud og co. i Lake Louise neste år. – Jeg krysser fingrene, sier hun.  Foto: ROBERT PRATTA / Reuters

vintersport

– Sjansen til å konkurrere med mennene er en stor greie for meg, sier den amerikanske alpinstjernen Lindsey Vonn i en video som er lagt ut på Twitter.

32-åringen har vunnet det meste som kan vinnes som kvinnelig alpinist, blant annet et OL-gull og to VM-gull.

Den store drømmen hennes nå er å få bryne seg på herrene i verdenscupsirkuset. Torsdag la hun inn en formell søknad til Det internasjonale skiforbundet (FIS) om å få delta i herrenes verdenscup i Lake Louise i desember neste år.

Kritikerne er mange, men Vonn håper å kunne overbevise skeptikerne innen mai når beslutningen skal tas.

– Jeg vet at mange fortsatt er kritiske, men dette er noe som jeg virkelig håper å kunne oppnå. Jeg har jobbet for dette siden 2012, sier Vonn i Twitter-videoen.

Krysser fingrene

Vinner hun frem hos FIS, får hun ikke delta i kvinnekonkurransene i Lake Louise.

– Å gi avkall på det og ta sjansen mot mennene er en ganske stor greie for meg, men jeg ønsker virkelig å se hva jeg er kapabel til, sier Vonn.

Hun venter spent på dommen fra FIS, som altså ventes å komme i mai.

– Det gir meg tid til å presentere ideene mine til dem som tror at dette bare er et show, og at jeg ikke er seriøs. Forhåpentlig kan jeg få dem på nye tanker. Nå krysser jeg fingrene, sier 32-åringen.

Kritisk Atle Skårdal

Første gang hennes forslag ble avvist av FIS var i 2012. Norske Atle Skårdal er renndirektør i FIS, og ifølge ham blir det vanskelig å få til. Det kom frem da han ble intervjuet på FIS’ hjemmeside i sommer:

– Det blir veldig vanskelig å finne en fornuftig måte å gjøre dette på. Et poeng som folk undervurderer, er at de samme rettighetene må gjelde for alle. Dersom kvinnene får lov til å konkurrere mot mennene, da må også mennene få autorisasjon til å konkurrere mot damene. Og jeg er usikker på om vi ønsker å gå i den retningen. Men jeg er sikker på at vi alle vil bruke sommeren til å tenke nøye igjennom dette. Så får vi se om det amerikanske skiforbundet kommer med et konkret forslag, sa Skårdal.

USAs skiforbund stiller seg bak ønsket til Lindsey Vonn og søknaden som ble levert inn denne uken.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
vintersport