Brakk ryggen i september - nå stiller han til start i X Games

Torstein Horgmo er tilbake fra ryggbruddet og klar for å delta i X Games i Aspen.

Torstein Horgmo er klar til å delta i X Games.   Foto: NTB Scanpix

vintersport

Det er NRK som får opplyst at trønderen Torstein Horgmo stiller til start i X Games i Aspen denne helga.

28-åringen var uheldig under trening i fjor høst og pådro seg et brudd i ryggen. Han har vært usikker på om X Games måtte gå uten ham, men Horgmo blir å se i Big Air fredag og slopestyle lørdag.

— Det er alltid gøy å ha med Horgmo, han er en legende i X Games med tanke på alle medaljene han har tatt de siste 6-7 årene, sier Thomas Harstad, sjef for Snowboardlandslaget, til NRK.

Tilbake i september visste man ikke om Horgmo ville bli frisk noen gang.

— Noen ganger trenger du å brekke ryggen for å innse hvor mye du elsker snowboarding, skrev snowboarderen på Instagram den gangen.

— Det er umulig å si (om han blir frisk). Her er det snakk om en liten sprekk i en ryggvirvel, og det hender at folk kan gå med det uten å vite at det har skjedd. Men det er umulig å si for meg om han blir helt fin igjen. Jeg håper, sa Harstad til Adresseavisen tilbake i september.

Horgmo falt og skadet seg på landslagets treningsleir i Perisher, Australia. I januar 2007 fikk han brudd i sjuende ryggvirvel under en konkurranse i Sveits.

En annen nordmann er ikke like heldig og får delta. Stortalentet Marcus Kleveland (16) har skadet skulderen, og rekker ikke X Games, skriver TV 2. Han ble i høst den yngste i verden som landet en kvadruppel cork.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
vintersport