Den nye OL-grenen passer Norges medaljejakt perfekt

Men snowboarder Torgeir Bergrem ber IOC lytte til utøverne.

SUKSESS: Torgeir Bergrem (til høyre) tapetserte pallen sammen med Emil André Ulsletten og Ståle Sandbech i Big Air-konkurransen i Beijing i 2014. Nå blir øvelsen OL-gren.  Foto: SNOWBOARDFORBUNDET

vintersport

Mandag ble det offentliggjort at snowboarderne får en ny OL-gren å boltre seg i under lekene i sør-koreanske Pyeongchang i 2018. Parallellslalåm er kuttet fra programmet, men inn kommer Big Air, en øvelse der det handler om å gjøre et best mulig triks på ett stort hopp.

Nyheten gleder klæbyggen Torgeir Bergrem, som er på vei tilbake fra et beinbrudd han pådro seg på trening i forkant av nettopp en Big Air-konkurranse i februar.

— I utgangspunktet er jeg positiv. Det er en gren vi konkurrerer mye i, og som er veldig artig å konkurrere i, sier han til adressa.no.

Usikker på satsing

Landslagskompis og medtrønder Torstein Horgmo har vunnet øvelsen tre ganger i X Games, snowboardernes viktigste konkurranse. 23 år gamle Bergrem har en femteplass fra X Games i 2014, og en tredjeplass fra Air & Style i Beijing samme år. I 2011 vant han Air & Style rookie challenge.

I tillegg til de to trønderne er Ståle Sandbech og Emil Ulsletten blant nordmennene som har levert solide resultater internasjonalt.

— Det er flere nordmenn som er veldig sterke i øvelsen, så med tanke på Norges medaljesjanser er det en veldig positiv gren å ha med, sier Bergrem.

Selv er han ikke sikker på om han vil satse mot OL 2018, selv om han ikke vil være mer enn 26 år da.

— Det er veldig langt frem i tid, og jeg vet ærlig talt ikke om jeg vil prøve å kvalifisere meg ennå. Jeg tar én sesong av gangen, og skal gjøre så godt jeg kan i sesongen her. Men hadde det vært OL neste år, hadde jeg stilt meg positiv til mine sjanser, sier han.

Ber IOC lytte til utøverne

Men selv om Bergrem er glad for at IOC har funnet plass til øvelsen i OL, ligger det et lite «men» og lurer.

— Det er viktig at det blir gjort på riktig måte, og at formatet blir et format som passer kjørerne. Big Air-konkurransene har vært gjennom en revolusjon den siste sesongen. Man kan ikke lenger vinne med bare ett hopp. Nå teller de to beste av tre hopp, og bruker de den modellen tror jeg det kan bli veldig bra, sier han.

Snowboarderne starter sesongen allerede i august i Australia. Skaden Bergrem pådro seg i skinnbeinet i februar er i ferd med å leges.

— Beinet skal være grodd nå, men ankelleddet er fortsatt veldig stivt. Jeg kommer nok til å kjenne det ganske lenge fremover, men jeg tror ikke det kommer til å hemme meg på snowboardet. Jeg tror jeg skal være 100 prosent til konkurransen i Australia, sier han.

PS! I tillegg til Big Air, har IOC funnet plass til massestart på skøyter, samt mixed lagkonkurranse i både curling og parallellslalåm.

Tagger:
Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
vintersport