Etterlenget opptur for Stjernen: Nummer to i kvalifiseringen

Imponerte i storbakken da samtlige nordmenn ble klare for konkurransen.

Andreas Stjernen hoppet godt i kvalifiseringen.  Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

vintersport

De norske hopperne har slitt tungt så lant i VM i Finland, men onsdag viste Andreas Stjernen gode takter i kvalifiseringen til storbakkerennet.

Trønderen svevde ned til 125 meter i kvalifiseringen i Lahti, og kom med det på annenplass, kun slått av hjemmehåpet Antti Aalto.

– Stjernen hopper stabilt på et veldig høyt nivå, og det er jeg glad for, sa sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK etter at alle hadde hoppet.

– Det kjentes ut som et veldig fint hopp. Jeg kom meg bra igjennom, så jeg er fornøyd. Jeg ser at det er muligheter til å hevde seg om man gjør jobben, og da kan det bli artig, sa Stjernen.

Johann André Forfang ble bare nummer 17 i kvaliken.  Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Nordmennene langt bak

Japanske Daiki Ito ble nummer tre med sitt hopp på 121,5 meter.

Alle de norske kvalifiserte seg til torsdagens renn.

Anders Fannemel hoppet 116,5 meter og endte på 11.-plass, mens Johann André Forfang endte på 17.-plass etter et hopp på 116 meter. Det ga 104,5 poeng.

Sistnevnte ble satt ut av regnet i Lahti som sørget for utfordrende forhold i sporet.

– Det regner, og det la seg i sporet hvor det er kjøleelementer som tar tak i regnet. Det gjør at sporet kjennes litt ut som sandpapir, egentlig. Det glir litt dårlig de første meterne og da ble jeg litt satt ut av posisjon og klarte aldri å finne meg til rette. Det går selvfølgelig ut over hoppinga, sa Forfang til NTB.

Svakt av Tande

Forhåndskvalifiserte Daniel-André Tande fikk det ikke helt til å stemme og landet på 113,5 meter i utfordrende og ruskete forhold i Lahti. Også han påpekte gliden i sporet før hoppkanten.

– Det var litt dårlig glidefølelse. Det var bra på hoppkanten, men i og med at jeg er litt ubalansert blir jeg litt bak, sa han til NRK og la til at det ikke er store justeringer som skal til før det er et langt bedre hopp.

– Det er veldig nærme. Jeg ble litt for tidlig aggressiv i kjøringen og var litt langt framme på foten.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
vintersport