Familien til alvorlig syke Sivertzen: - Vi er rørt av støtten

Tilstanden fortsatt kritisk for snowboardkjøreren.

Stian Sivertzen ble søndag lagt inn på sykehus med alvorlig sykdom. Her under OL i Sotsji i 2014.   Foto: LISE ÅSERUD - NTB SCANPIX

vintersport

For to dager siden ble snowboardkjøreren Stian Sivertzen (26) kjørte til Ullevaal Sykehus med alvorlig sykdom.

Bilde av Stian Sivertzen fra OL i Sotsji i 2014.  Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix

— Tilstanden til Sivertzen defineres som kritisk og han er ikke ved bevissthet. Det er en meget alvorlig situasjon, skrev Norges Snowboardforbund i en pressemelding søndag.

Preget Ståle Sandbech

I dag forteller pappa Morten Sivertzen til Laagendalsposten at tilstanden er stabil, men at han fortsatt er alvorlig syk.

— Han har kritisk høy infeksjon i kroppen. Han er på Ullevål universitetssykehus hvor han får den beste hjelp han kan få. De jobber på spreng for å gjøre det beste som gjøres kan for Stian, sier han til avisen.

I 2009 svevde 26-åringen mellom liv og død, etter et fall under prøve-OL i Vancouver, der han blant annet fikk en rift i hovedpulsåren. Han kjempet seg tilbake til toppen. Den nylige sykdommen preger mange, blant annet snowboardmiljøet.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si, det er helt forferdelig. Alle som har møtt, ham vil nok si at han er den sterkeste og mest positive personen som finnes, sa Ståle Sandbech tilDagbladet mandag.

Blir rørt av støtten

Pappa Morten Sivertzen forteller at de har merket massiv støtte etter at det ble klart at sønnen var alvorlig syk.

— Vi er rørt over alle Stians mange gode venner og alle andre som bryr seg og ønsker han alt godt. Vi vet at Stian er sterk og alle har troen, dette skal gå bra, sier han.

Han sier også at de ikke ønsker å gå nærmere inn på 26-åringens tilstand i tiden som kommer.

— I samråd med sykehuset ber vi om forståelse om at det ikke er ønskelig å uttale seg om flere detaljer vedrørende Stians nåværende helsetilstand, sier han til Laagendalsposten.

Stian Sivertzen
  1. mars 1989 (26 år).

Kjører snowboard for Kongsberg IF.

Ble juniorverdensmester i 2007.

Deltok i 2010 i Vancouver i sitt første OL da han og Joachim Haavikhagen deltok for Norge i snowboardcross.

Kilde: Wikipedia

Tagger:
Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
vintersport