Horgmo kan rekke X Games i Oslo

— Alt tyder på at det ikke er mer komplikasjoner rundt bruddet, sier landslagssjefen.

BRUDD I RYGGEN: Men Torstein Horgmo kan være tilbake i løpet av sesongen. Her fra OL i Sotsji.  Foto: Richard Sagen

vintersport

Snowboardstjernen Torstein Horgmo pådro seg et brudd i ryggen på trening i Australia tidligere i høst.

Da nyheten ble kjent var landslagssjef Thomas Harstad usikker på om Horgmo kom til å bli helt frisk igjen.

— Det er umulig å si. Her er det snakk om en liten sprekk i en ryggvirvel, og det hender at folk kan gå med det uten å vite at det har skjedd. Men det er umulig å si for meg om han blir helt fin igjen. Jeg håper, sa Harstad da.

– Det blir nok en rolig sesongstart, om det blir om et halvt år eller lenger, det driter jeg egentlig i. Jeg nekter å tro at karrieren er over, sa Horgmo selv til NRK.

Til Norge i neste uke

Nå forteller landslagssjef Harstad at den trønderske snowboarderen skal bruke tiden fremover på å la bruddet gro skikkelig. Horgmo er oppe og går, og bruker korsett. Han får behandling i USA, før planen er å komme tilbake til Norge i neste uke.

Det er fortsatt usikkerhet knyttet til bruddet i ryggen, men:

— Alt tyder på at det ikke er mer komplikasjoner rundt bruddet. Går det som det pleier er Torstein tilbake i løpet av sesongen, sier Harstad.

X Games i februar

Horgmo går naturlig nok glipp av verdifull sesongoppkjøring, og det er vrient å si når i sesongen han kan forventes tilbake på brettet.

— Det varierer veldig når man er tilbake for fullt. Konkurransemessig må han være helt 100 prosent før han kan konkurrere igjen, sier landslagssjefen.

Det er et håp om at snowboardesset kan rekke X Games i Oslo i slutten av februar.

— Jeg tror det er innen rekkevidde om ting går som normalt. Da kommer det nok mer an på Torstein og hvordan han føler seg, sier Harstad.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
vintersport