Landslagssjefen: - Ikke sett Horgmo så bra på veldig lenge

Men slopestylemarerittet fortsetter for Torstein Horgmo i X Games.

MEDALJELØS: Torstein Horgmo sliter med å få til et medaljeløp i slopestyleløypen i Aspen.  Foto: Christian Skare Stendal

vintersport

Torstein Horgmo er en superstjerne i snowboardsirkuset. Han har deltatt i prestisjetunge X Games i Aspen åtte ganger – i øvelsene Big Air og slopestyle.

Det har endt med tre gull og tre sølv, men ingen av dem i slopestyle.

Heller ikke søndag maktet trønderen å ta den etterlengtede medaljen.

Horgmo kjørte godt i alle de tre omgangene – helt til finalehoppet. Men 27-åringen måtte i bakken på samtlige tre forsøk, og dermed endte Horgmo på en sjetteplass med poengsummen 57,00. — Selvfølgelig skulle han ønsket å være på pallen, men jeg tror Torstein har mer fokus på hvor han er formmessig. I dag fikk han bekreftet for seg selv at han er der han skal være, sier landslagssjef Thomas Harstad til adressa.no.

- Kjører overlegent

Han synes rett og slett det var morsomt å se Horgmo kjøre søndag – til tross for at det ikke ble bedre enn en sjetteplass til slutt.

— Han kjørte overlegent i hele partiet – helt til sistehoppet. Hadde han landet det i sitt siste forsøk, hadde han vært på pallen. Det er det ingen tvil om, sier Harstad.

— Det er vanvittig gøy å se den selvtilliten Torstein kjører med nå. Han er tilbake i toppform. Jeg har ikke sett en så bra Torstein på veldig lenge, sier han.

Det borger bra for resten av sesongen.

— Det blir knallbra, sier landslagssjefen, som fikk se Horgmos landsmann Ståle Sandbech ta andreplassen bak Mark McMorris fra Canada.

Suksess

Ståle Sandbech har imidlertid hatt en helt annen suksess i slopestyleløypen i X Games. I fjor tok 21-åringen bronse, og søndag ble det ett hakk opp på pallen.

Sandbech kjørte ned til 95,00 poeng av 100 mulige i den første omgangen, og satte virkelig press på fjorårsvinner Mark McMorris. Kanadieren svarte imidlertid i den andre omgangen, og slo Sandbech med kun ett poeng.

Landslagssjef Harstad er strålende fornøyd med avslutningen av årets X Games. Tidligere søndag tok Silje Norendal gull i kvinnenes slopestylekonkurranse.

— Det var helt fantastisk. Gull og sølv er mer enn man kunne håpe på, sier han.

Tagger:
Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
vintersport