Nå lanserer snowboardstjernen sin egen jentecamp

Snowboardstjernen Kjersti Buaas lanserer sin egen jentecamp i Vassfjellet. Hun vil hjelpe snowboardmiljøet i Norge og Vassfjellet med å vokse.

SATSER SAMMEN: Kjersti Buaas (t.h) lanserer sin egen snowboardcamp for jenter i alderen 20-40 år i Vassfjellet over nyttår. Leder i Trondheim snowboardklubb, Anne Berg Johnsen, håper samarbeidet med snowboardstjernen vil bidra til å øke rekrutteringen til klubben.   Foto: Vegard Eggen

vintersport

Inspirert av ulike camper i utlandet som hun selv har deltatt på, inviterer Kjersti Buaas (33) jenter i alderen 20-40 år til dagskamp i Vassfjellet i januar neste år. Det eneste kravet som stilles for å delta er at man har eget brett.

— Jeg legger lista ganske høyt. Jeg vil at deltakerne skal gå fra campen med en følelse av å være motivert og inspirert. I tillegg til brettkjøringen, bringer jeg inn elementer som yoga og ernæring med fokus på sunn, økologisk mat. Her skal Berit Nordstrand holde foredrag, sier 33-åringen som ble kåret til årets kvinnelige kjører av snowboardforbundet tidligere i høst.

KLUBBFOKUS: Snowboardforbundet ved klubb- og utdanningsansvarlig Jørn Gundersen, bistår klubbene for å få opp aktivitetsnivået. Denne uka besøkte han Trondheim snowboardklubb som får drahjelp av Kjersti Buaas som skal bidra som mentor for dem denne sesongen.  Foto: Vegard Eggen

Målet til meritterte Buaas er at deltakerne skal få verktøy på campen som gjør dem i stand til å prestere bedre, både på snowboard, men også i en jobbsituasjon.— Jeg vil inspirere folk til å bruke snowboard og finne gleden ved å være ute i frisk natur. Og bruker man naturen med verktøy som for eksempel gjør deg i stand til å stresse ned i en travel hverdag, er du mer til stede, og evnen din til å prestere påvirkes, sier Buaas som har vært hjemme i Trondheim den siste uka. Torsdag reiser hun til USA og sesongforberedelser i Colorado. I vinter skal hun delta i de største konkurransene i slopestyle og big air, samt delta i Freeride World Tour.

Ny snowboard-entusiasme

I hjembyen var hun i møter med Trondheim Snowboardklubb, som etter flere år med tålmodig arbeid, nå har fått på plass det Kjersti og Snowboardforbundet beskriver som et styre med entusiastiske ildsjeler. Kjerstis camp vil bli et av flere tiltak som skal øke aktiviteten i trondheimsklubben.

— Dette blir den første campen jeg arrangerer. Jeg er glad for å kunne gi noe tilbake, sier Kjersti Buaas som la grunnlaget for sin egen karriere i nettopp Vassfjellet.

Leder i Trondheim Snowboardklubb, Anne Berg Johnsen, er glad for at Buaas inviterer jentene på camp og for at klubben får bruke henne som mentor framover.

— Kjersti står for fine verdier som helse og riktig kosthold. Vi er veldig glade for at hun tok kontakt med oss og vil bidra. Campen hennes kan bidra til å få flere til bli inkludert i klubben, håper Berg Johnsen.

I dag teller klubben bare 20 medlemmer, men nå har de lagt strategien for vekst. De er sikret hyttefasiliteter i Vassfjellet gjennom et godt samarbeid med skisenteret, og snowboardklubben ser fram til å organisere vinterens treninger.

Vil femdoble medlemstallet

— Vi har gått på klubbutviklingskurs gjennom forbundet og har satt oss konkrete mål for de neste årene. Innen utgangen av 2017 håper vi på 100 medlemmer og at vi kan tilby medlemmene et helårstilbud. Vi skal se litt utenfor boksen, og har også snakket om muligheten for å samarbeide med andre idretter som turn og klatring, sier hun.

Jørn Gundersen er klubb- og utdanningsansvarlig i Snowboardforbundet.

— Det er spennende å se på jobben som gjøres i Trondheim Snowboardklubb. De er en sammensveiset gjeng med et enormt engasjement, og de er enige om hvor de vil, sier Gundersen.

Han håper flere oppdager verdien av å ha en velfungerende klubb i nærmiljøet.

— Vi er avhengig av medlemmene for å kunne ha en kraftig stemme når vi jobber for å sikre forutsetningene for idretten, sier Gundersen.

Tagger:
Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
vintersport