Ny hoppnedtur: Den norske VM-debutanten (17) klarte ikke holde tårene tilbake

Norges hoppere fortsetter å famle i Lahti. Silje Opseth var knust etter mikskonkurransen.

Silje Opseth får trøst på sletta.  Foto: Olav Olsen

vintersport

LAHTI/OSLO: De norske hopperne var kanskje ikke storfavoritter foran søndagens mixed hoppkonkurranse, men kunne likevel kanskje øyne en medalje. Slik gikk det ikke. De norske hopperne endte på en femteplass.

Silje Opseth leverte et solid hopp på 80,5 meter i første omgang, men i finaleomgangen ble det verre. Etter et hopp på 67,5 meter var hun så skuffet at hun sto og gråt ute på sletta.

– Det er aldri gøy å bomme så mye på et skihopp. Det har aldri skjedd før, og at det skulle skje i dag er litt krise. Det var nok at jeg var litt overanspent, det er mye som har surret i hodet mitt i dag. Det kokte litt, rett og slett, sier en gråtkvalt Opseth til NRK.

Hopplandslaget var umiddelbart ute med støtte til ungjenta på Twitter:

– Ikke vær redd, Silje. Du har så mange VM å se frem til!

Tidligere hoppkommentator Arne Scheie trodde knapt det han så:

– Det var helt mislykket. Jeg synes veldig synd på henne. Dette var trist å se. Jeg håper virkelig hun kommer tilbake, sier NRK-legenden til NTB.

– Alle ser det jo, tårene og alt. Du får ikke gjort noe med det. Man er skuffet på hennes og nasjons vegne.

Silje Opseth gråt på sletta etter sitt mislykkede VM-hopp.  Foto: NTB scanpix

Tysk gull

Det norske laget, bestående av Silje Opseth, Daniel-André Tande, Maren Lundby og Andreas Stjernen, var ikke i nærheten av å tukte det tyske laget, som vant konkurransen. Carina Vogt, Markus Eisenbichler, Senja Würth og Andreas Wellinger leverte alle, og det holdt til gull. Dermed forsvarte de også VM-gullet fra Lahti.

Daniel-André Tande leverte et hopp på hele 95 meter, det er hans beste i VM-bakken. Maren Lundby hoppet 93,5 meter, og Stjernen 91 meter. Det var kun godt nok til en femteplass.

– Silje trenger ikke føle at hun ødela. Det er sånn som skjer. Hun deltar for første gang, og at hun er spent og koker litt er bare et tegn på at hun ønsker å gjøre det bra. Det er positivt. Hun kommer nok til å lære av det, og jeg er sikker på at hun kommer sterkere tilbake, sier lagvenninne Maren Lundby.

– Jeg fikk litt vondt av henne, sier Daniel-André Tande.

– Gjorde det ikke dårlig alene

Dametrener Christan Meyer tror også Opseth kan ta med seg dette videre.

– Jeg synes dette er verdens beste læringsarena. Det hun gjør i andre omgang må vi bare ta med på regningen når hun er i VM for første gang. Hun får en erfaring som veldig få andre 17-åringer og kan ta med seg videre. Det tror jeg hun kommer til å bruke i treningshverdagen, sier Meyer.

– Er hun en utøver som kan tåle denne trøkken?

– Ja det er hun. Ellers hadde vi ikke tatt henne med til VM. Silje er beintøff og har veldig lyst og når det ikke klaffer er hun veldig lei seg. Men det var ikke hun som gjorde det så dårlig alene. Det var fire stykker på det norske laget som ikke presterte opp mot sitt beste, sier Meyer.

I angrepsposisjon

Det norske laget lå på en femteplass foran finaleomgangen. Opseths hopp på 80,5 meter, Tandes på 91, Lundbys på 90,5 meter og Stjernens på 91,5 ga ei luke på 30 poeng opp til en medaljeplass. Håpet levde ennå.

– Det er mye, men hvis vi tar ti poeng per hopper, så går det, sa Andreas Stjernen til NRK.

For Maren Lundby ble det riktignok en bedre opplevelse i VM-bakken enn tidligere i mesterskapet. Fredag ledet hun foran finaleomgangen, men taklet ikke presset og havnet til slutt på en fjerdeplass.

– Det er ikke et makshopp. Men vi er flere om det i denne konkurransen, og da er det litt annerledes. Jeg synes det er gøy å vise oss frem sammen med guttene. Det var vanskelig å legge rennet bak seg, men det har gått bra. Det var bare ett hopprenn, det kommer flere av dem i fremtida, sier Lundby til NRK.

Forfang ble syk

Stjernen ble kastet inn i rennet etter at Johann André Forfang ble syk.

– Johann følte seg litt svimmel. Og da har vi forholdregler vi må ta. Man vil ikke tyne dette før man har fått satt medisinsk personell på saken. Vi håper Johann er tilbake i trening i morgen, sier hopplandslagets mediekontakt, Bjørn Einar Romøren.

– Dette ble helt greit. Jeg prøver så godt jeg kan, men får det ikke helt til. Jeg får prøve på nytt i storbakken mandag, sier Stjernen til NRK.

Norsk langrennsløper satte Myllylä på plass med dopingspørsmål. Hør historien i denne ukens utgave av Aftenpodden Sport:

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
vintersport