OL-medaljevinner i dramatisk ulykke: - Har brannskader over hele kroppen

Nederlandske Sjinkie Knegt ble brannskadd hjemme.

OL-medaljevinner Sjinkie Knegt pådro seg alvorlige brannskader da klærne hans tok fyr mens han prøvde å tenne en vedovn hjemme torsdag.   Foto: Bernat Armangue / TT NYHETSBYRÅN

vintersport

Den nederlandske kortbaneskøyteløperen Sjinkie Knegt, som i fjor vant OL-sølv på 1500 meter, ble alvorlig brannskadd i en hjemmeulykke torsdag.

Nederlands skøyteforbund melder at klærne hans tok fyr da han var i ferd med å tenne en vedovn. Han pådro seg tredjegradsforbrenning på venstre bein, samt brannskader flere andre steder på kroppen.

Knegt ble hentet i ambulanse og kjørt til sykehuset i Groningen, der han får behandling.

Nederlands landslagstrener Jeroen Otter var på gråten da han snakket om ulykken til NOS.

– Sjinkie har brannskader over hele kroppen, og det står dårlig til med det venstre beinet hans. De snakker om at han har behov for hudtransplantasjon, sa han.

– Det var kona hans som fortalte meg om ulykken, og det var forferdelig. Jeg fikk tårer i øynene ved tanken på at han sto i full fyr.

Knegt skulle ikke være med i kommende helgs EM i Dordrecht ettersom han ikke var restituert etter en skade han pådro seg i desember da beinet hans kom i klemme mellom gaffeltrucken han kjørte og en dørkarm, noe som førte til at en muskel nesten ble avrevet.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
vintersport