Sandbech ett poeng fra gullet i X Games

Ståle Sandbech måtte se seg slått av canadiske Mark McMorris i snowboardernes slopestyle-finale.

Ståle Sandbech tok sølv i X Games (Arkivfoto)  Foto: NTB scanpix

vintersport

Dermed ble det sølvmedalje på 21-åringen fra Bærum. Han gjorde det best i sitt første forsøk og innkasserte poengsummen 95,00, men måtte se seg slått med ett fattig poeng av McMorris, som oppnådde vinnerresultatet i 2. omgang.

Canadieren vant også Big Air-konkurransen i Aspen og reiser dermed hjem med to gull fra årets X-Games. Den samme bragden klarte han i 2012, mens han også i 2013 tok gullet i slopestyle.

At han endte opp med slopestylegullet i år var det mange som satte spørsmålstegn ved. De norske kommentatorene mente, kanskje ikke helt objektivt, at Sandbech og McMorris nærmest var umulig å skille, men at det trolig var at sistnevnte la inn et litt vanskeligere triks på element nummer to som ble avgjørende.

Vil ikke spekulere

Ifølge landslagstrener Thomas Harstad har det kommet reaksjoner på avgjørelsen også i Aspen. Situasjonen kan sammenlignes med den Sandbech opplevde da mange mente han ble bortdømt i OL-finalen i Sotsji i fjor. Også der endte bærumsgutten opp med sølv.

– Det er helt sykt nærme. Ekstra spesielt er det at det er litt som i OL. Det har kommet noen reaksjoner, men jeg ønsker ikke å spekulere videre på det. Nå vil jeg bare feire Ståle, sier Harstad til NTB.

Han slutter ikke å la seg imponere over Sandbechs evne til å prestere under press.

– Et sølv i X-Games er helt fantastisk. Han kjører helt perfekt, og det når det gjelder som mest, skryter Harstad.

– Vi kjørte begge veldig bra. Han kjørte bedre på railsa, jeg kjørte bedre på hoppene, men det ble han da – igjen. Jeg har ikke sett runsa, så jeg kan ikke være sur. Det er bare snowboard, det er bare moro. Jeg endte opp på pallen, herregud. Jeg fikk i hvert fall ikke bronse, så det var deilig, sa 21-åringen som i en periode tok en rekke tredjeplasser. Sist under fjorårets X Games, der han tok bronse i både slopestyle og big air.

Horgmo nær pallen

Sandbech var én av tre nordmenn i finalen. Emil Ulsletten misset i alle sine tre forsøk og måtte til takke med 7.-plass. Torstein Horgmo så lenge ut til å ha noe stort på gang, men misset i siste hopp i hvert av sine tre forsøk. Han endte på 6.-plass.

– Torstein kjører prikkfritt helt til det siste hoppet. Hadde han landet det, ville vi hatt to nordmenn på pallen, garantert. Han er fornøyd med kjøringen, men litt irritert over at han ikke klarte å stå på det siste hoppet, sier Harstad om Horgmos prestasjon.

Harstad er meget tilfreds med de norske prestasjonene i årets X-Games.

– Innsatsen har vært helt fantastisk, og det toppet seg med slopestyle-konkurransen. Vi tok gull og sølv og viste at vi er helt i toppen for både kvinner og menn, sier en storfornøyd Harstad.

Den siste pallplassen i herrenes slopestylekonkurranse ble preget av svenske farger. Sven Thorgren kunne innkassere bronsen med poengsummen 92,0. (©NTB)

Tagger:
Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
vintersport