Sandbech fikk revansj for X-Games-sølvet

– Helt sykt deilig! Endelig var det min tur!

SEIERHERRE: Her er Ståle Sandbech i aksjon under et av sine run i slopestylekonkurransen i Laax.   Foto: NTB scanpix

vintersport

Forrige uke måtte Ståle Sandbech se seg slått av kanadiske Mark McMorris i slopestylekonkurransen i X-Games i Aspen. Flere eksperter mente at nordmannen ble bortdømt og frarøvet gullet.

Men lørdag fikk 21-åringen sin revansj – i Burton European Open i Laax i Sveits.

Med et stilfullt run og poengsummen 91,4, slo han Mark McMorris som ble nummer to. Norske Torstein Horgmo sørget for at det ble en skikkelig norsk jubeldag med sin tredjeplass.

Sandbechs vinnerrun besto blant annet av dobbel crippler, backside 1260, cab 1260 og frontside 1080. Det var særlig trikset i den halfpipeinspirerte delen av løypa som skilte Sandbech fra konkurrentene.

VANT: Ståle Sandbech, her etter en seier i Innsbruck tidligere denne sesongen, vant slopestylekonkurransen i Laax lørdag.  Foto: Snowboardforbundet

– Endelig min tur– Det var helt sykt deilig, vi har nesten ikke kjørt noe hele uka. Alt er blitt avlyst og utsatt, så vi har bare vært i skogen og kjørt pudder de siste dagene. Kanskje det var det som trengtes. Endelig var det min tur, sier Ståle Sandbech i en pressemelding etter sin første seier i Burton European Open.

Det er det fjerde året på rad at det blir norsk seier i sveitsiske Laax.

– Laax er hyggelig mot oss, vi liker oss her, sier landslagstrener Per Iver Grimsrud.

– Ståle kjører alltid for å vinne, det så vi allerede på treningen i dag tidlig. I dag var det en overlegen seier! Det lønner seg å ha litt halfpipeferdigheter. Det var prikken over i-en i dag, han gikk utrolig høyt der. Det er veldig gøy at det endelig ble full klaff i slopestyle også, sier Grimsrud.

PS! I kvinnenes konkurranse endte Silje Norendal – som vant i X-Games forrige uke – på en litt skuffende 6. plass, mens Christy Prior fra New Zealand vant.

Tagger:
Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
vintersport