Signerte ny utstyrsavtale – nå skal Forfang hoppe med rosa ski

Johann Forfang (22) er en av satsingshopperne til skifabrikant.

– Jeg får ikke lov til å kommentere innholdet i kontrakten i det hele tatt, sier Forfang.   Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

vintersport

I sommer signerte Tromsø-hopperen en ny avtale med Fischer – som nå også har vannteknologi-giganten BWT med på laget.

Den nye kontrakten innebærer at Forfang denne sesongen skal hoppe med rosa ski – med logoen til BWT.

– Det er så klart litt uvant med rosa ski. Tidligere har jeg alltid hoppet med gule ski, men jeg trives med de nye skiene. De er på det samme nivået som før, uttaler Forfang til iTromsø.

På det norske landslaget har også Daniel André Tande og Andreas Stjernen fått samme type ski – og internasjonalt er det enda flere.

Hemmelig innhold

Trolig betyr den nye kontrakten at Forfang får bedre betingelser fra sponsoren. I tillegg til å være sikret en god skipark, med tilgang til serviceapparat, får han også bonusutbetalinger når svevene går langt ned i bakken.

– Jeg får ikke lov til å kommentere innholdet i kontrakten i det hele tatt, sier Forfang.

Tirsdag kom 22-åringen på tredjeplass i det siste rennet av Sommer Grand Prix i Klingenthal.

– Jeg er ganske fornøyd. I sommer har jeg ikke konkurrert så mye, og det å få resultater nå var ikke ventet – men veldig godt, sier Forfang, som har slitt med en kneskade i oppkjøringen til årets sesong.

Den har man imidlertid kontroll på nå.

Sesongåpner med NM

I det første svevet ble det hele 140 meter, mens det ble 123 meter i andre omgang.

– Jeg synes det var et veldig godt andrehopp, selv om det er morsommere å hoppe langt. Jeg hadde «så klart» de verste forholdene i andre omgang, så det var litt kjedelig. Men jeg gjorde jobben veldig bra, sier Forfang.

Polske Dawid Kubacki vant rennet foran Andreas Wellinger fra Tyskland. Forfang legger dog ikke all verden i resultatene når det hoppes på plast.

– Det skiller seg ofte litt på sommerstid og vinterstid. Noen finner formen, mens andre taper den, sier Forfang.

Nå er det ikke lenge til sesongen for alvor starter. 27.–29. oktober er det NM i Midtstua og 17.–19 november åpner verdenscupen med hopprenn i Wisla, Polen.