Skøyteløper laget sin egen OL-sang: – En hyllest til Norge og norske utøvere

Kristian Vårvik hermer etter kjente utøvere i ny video.

Kristian Vårvik har gjort opptak i Holmenkollen og ved Frognerseteren i forbindelse med sin video.  Foto: Skjermdump

vintersport

– Vi har valgt å spille på hva som har vært i media med sporten.

Det sier skøyteløper, låtskriver og sanger Kristian Vårvik, som sammen med teamet sitt har laget en musikkvideo til OL.

Tidligere har han laget en sang for å skape blest rundt skøytesporten. Nå prøver han seg med en ny video.

I videoen ironiseres det om Northug og synges om Johannes Høsflot Klæbo som vinner hele tiden. Både langrennsdronningen Marit Bjørgen, alpinisten Aksel Lund Svindal, skøyteløperen Håvard Bøkko og skiskytteren Tiril Eckhoff er med. Ikke i egen person. Det er Vårvik som er utkledd som dem.

Vårvik etterligner flere kjente utøvere. Her har han kledd seg ut som Marit Bjørgen.  Foto: Skjermdump

Litt ironi må til

– Målet er underholdning, men vi synes også at det er noe som er ironisk. Ikke minst at OL er sponset av McDonalds, som er en hurtigmatkjede.

– Dessuten tuller vi med kondomutdeling, for det ble kjent foran siste OL i Rio at det ble delt ut 500.000 kondomer til deltagerne, sier han.

Opptakene er foretatt i Holmenkollen og på Frognerseteren. Studenter fra Norges idrettshøgskole er med som publikummere, og Vårvik har selv mange roller.

“Northug in, Northug out – that is what Norway is all about”, er en av strofene som forteller om debatten i Norge, og trønderen skulle få delta i OL eller ikke.

Musikkinteressert skøyteløper

Kristian Vårvik, sønnen av mangeårig landslagsløper Atle Vårvik, satser selv på denne isidretten, men i videoen går han på ski.

– Jeg er glad i all idrett. Denne sangen er en hyllest til Norge og norske utøvere. Vi håper det er humor og underholdning, og at folk skal bli ekstra giret.

Vårvik, som synger, har skrevet teksten og planlagt opplegget.

– Det har betydd å skaffe klær fra OL-kolleksjonen, få tak i statister og skaffe annet utstyr.

Broren hans Johann er produsent. Elias Brekke Solberg har ansvaret for filming, foto og redigering. Broren hans Mauritz Brekke Solberg er regissør.

– Hvor har du fått ideen fra?

– Jeg synes det Ylvisbrødrene og NRKs Nicolay Ramm driver med  er så artig. Jeg har lyst til å gi den samme gleden til folk. Dette blir jeg selv glad av. Og jeg synes det er artig å gjøre det med en kombinasjon av idrett og musikk. Begge deler betyr mye for meg.

– Vi ønsker å gi folk energi.