Snowboard-ikon møtt med raseri etter homo-utspill

— Er du seriøs? Dette er 2015, skriver verdensmester til Terje Håkonsen.

Denne Twitter-meldingen fra Terje Håkonsen har skapt raseri i snowboard-miljøet.  Foto: Skjermdump, Twitter (@terje_haakonsen) / NTB SCANPIX

vintersport

«Nei, Todd Richards gjorde dette for 20 år siden, og er ikke alle skikjørere homofile? Jeg er heteroseksuell», skriver Håkonsen på sin Twitter-konto.

Dette var Håkonsens innspill i debatten om den amerikanske OL-medaljøren i fristil, Gus Kenworthy, som torsdag valgte å gå ut med at han er homofil.

Fikk du med deg dette? — To fotballstjerner i England står frem som homofile.

«Hva feiler deg?»

Kenworthy tok sølv i slopestyle-øvelsen i Sotsji i fjor vinter. 24-åringen fortalte at han har vært klar over sin legning helt siden han var fem år. Hans familie og venner har støttet ham etter at han fortalte om det for to år siden.

På Twitter får Håkonsen klare svar.

«Hva i h… er det som feiler deg? Det kalles takt og respekt. Ikke vær en idiot», svarer Todd Richards, blant annet sølvmedaljevinner fra VM i 1997. «Dette er den type holdning barna våre vil se tilbake på og riste på hodet i skuffelse av», skriver den tidligere utøveren Jacob Wester.

— Seriøst? Dette er mer enn dårlig smak. Dette er 2015, du bør virkelig følge med på hva du sender ut i verden, skriver dobbelverdensmester Spencer O'Brien.

LES OGSÅ: Robbie Rogers kan bli VMs eneste åpne homofile. Det skal Putin få merke.

- Kunne spart seg dette

Også Gjert Moldestad, kjent Brann-supporter og homoforkjemper, reagerer.

«Ingen velger hvilken legning de har. Men å være homofob er et valg. Trist at du tok det valget», skriver Moldestad i et svar til Håkonsen.

— Dette kunne Terje Håkonsen ha spart seg for, sier Moldestad til Bergens Tidende.

Tar kritikken med knusende ro

Håkonsen selv tar kritikken med stor ro. Han sier dette til Fri Flyt:

— Man må visst ikke dra homo-spøker i USA, tydeligvis. Som en venn sa: «One less guy for the rat race». Han får jo mer presse for å stå frem enn han gjorde i Sotsji, sier Håkonsen.

Mens de fleste er negative til Håkonsens Twitter-melding, er det andre som skriver at de «skjønner humoren». Håkonsen selv skriver i et annet innlegg at han synes det er rart at media blåser opp noe som i dag regnes som normalt.

«Det er 2015. Media må ha litt respekt og ikke behandle folk forskjellig», skriver han.

Håkonsens Twitter-melding ligger fortsatt ute, og han har ikke beklaget innholdet.

Tagger:
Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
vintersport