Stjernen er lei av å være middelmådig

Andreas Stjernen kom til VM som bankers på laget. Nå må han kjempe for å beholde den plassen til storbakkerennet.

Statist: Etter nok en litt anonym plassering, skal Andreas Stjernen jobbe hardt for å beholde plassen på laget til konkurransen i den store bakken.  Foto: RICHARD SAGEN

vintersport

– Jeg føler at jeg er «stabilt middelmådig», og det er ikke noe god karakteristikk å ha. Jeg klarer å prestere sånn brukbart hver gang, men jeg får liksom ikke ut topphoppene og det irriterer meg, sier Andreas Stjernen etter 17.-plassen i den lille bakken i Lahti.

Tidligere i sesongen fikk Stjernen skryt for å være Norges stabilt nest beste hopper etter eneren Daniel André Tande.

Pila peker feil vei

Men nå har formpila pekt i feil retning i lengre tid. Og han sliter med å snu trenden.

– Jeg føler ikke hoppingen min er blitt så veldig mye dårligere. Det er ikke så mye som skiller en femte og en 15. plass. Jeg fikk en nesetyver i Engelberg før jul, og så kom jeg opp til en brukbar hoppuke. Men har liksom ikke tatt utviklingen etter det. Mange plasseringer rundt de 10–15 beste. Det er ikke kult å havne nedi der hver gang.

Manglende selvtillit

– Føler du deg som en hopper som kan komme på pallen nå?

– Jeg gjør ikke det. Men med en bra trening på mandag kan den feelingen snu. Det gjelder å komme i gang ordentlig igjen – og først og fremst hoppe seg inn på laget. Akkurat nå er ikke selvtilliten på topp, sier han.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
vintersport