Utforkjører (17) døde i ulykke

Mistet kontrollen i utforløypa og døde av skadene.

17-åringen døde etter et kræsj i utforløypa i Lake Louise.  Foto: NTB Scanpix

vintersport

Den 17 år gamle tyske alpinisten Max Burkhart døde i går etter et fall i et utforrenn i Lake Louise i Canada, skriver skiracing.com.

17-åringen mistet kontrollen under treningen 5. desember og havnet i sikkerhetsnettet. Han fikk livstruende skader i nedre del av kroppen. Burkhart fikk umiddelbart hjelp, og helsepersonell jobbet med tenåringen i en halvtime før han ble fløyet til Foothills Hospital i Calgary med luftambulanse. Tilstanden var da kritisk.

Dagen etter døde Burkhart av skadene han fikk i fallet. Dødsfallet vil bli etterforsket.

Alpine Canada Alpin la natt til torsdag norsk tid ut en kondolanse på sin Facebook-side.

– Vi er knust over dette tragiske tapet, og sender våre kondolanser til hans familie og lagkamerater. Alpine Canada og Alberta Alpine oppfordrer hele skiverden til å støtte utøverens familie og lagkamerater i denne vanskelige tiden, skriver de på sosiale medier.

Ulykken skjedde bare tre uker etter at den franske utforkjøreren David Poisson døde på utfortrening i Nakiska i Canada. Han traff sikkerhetsnettet og deretter et tre etter at han falt i løypa.

Max Burkhart gikk på skole i California. 17-åringen var en del av regionlaget i Bayern og hadde som mål å bli en del av det tyske landslaget. Han startet sin profesjonelle karrière i november 2016, og deltok i over 60 konkurranser før han døde.

Tagger:
Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
vintersport