Wengen forsvinner fra alpinkalenderen for første gang siden 1930

De klassiske Lauberhornrennene i utfor og slalåm i Wengen er utelatt fra 2021/22-sesongen på grunn av en økonomisk disputt.

I 2016 gjorde Norge rent bord i Wengen. Aksel Lund Svindal (midten) vant utforen, Henrik Kristoffersen slalåmen og Kjetil Jansrud kombinasjonen. Sist utøvere fra samme nasjon tok trippelen, var i 1998. Da ved Østerrike.  Foto: DENIS BALIBOUSE / X90072

vintersport

Det opplyste det sveitsiske skiforbundet Swiss-Ski onsdag.

Det har pågått en økonomisk drakamp mellom skiforbundet og de lokale arrangørene i lengre tid. Saken har også havnet i Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne.

– Swiss-Ski kan ikke komme i møte de finansielle kravene som Wengens organisasjonskomité har kommet med, sier forbundet i en pressemelding.

– Ved å trekke Wengen fra Det internasjonale skiforbundets (FIS') kalender tar Swiss-Ski ansvar.

Det er de nasjonale forbundene som nominerer sine arrangementssteder overfor FIS for å bli med på framtidige kalendere.

– For forbundet er det vår oppgave å sikre at viktige og attraktive verdenscuprenn kan arrangeres i Sveits, inkludert Lauberhorn under gode økonomiske forhold, het det videre.

Lauberhornrennene med utfor, slalåm og kombinasjonen har vært arrangert i januar siden 1930.

Rennene har vært blant de mest populære rent publikumsmessig med titusenvis av tilskuere.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
vintersport