X-Games i Oslo kan bli stanset

Regelverket for statsstøtte kan være brutt.

Snowboardkjørerene Torstein Horgmo og Silje Norendal er blant verdens beste i sine grener.  Foto: NTB Scanpix

vintersport

Ekstremsportsarrangementet X-Games i Oslo neste vinter går en uviss fremtid i møte siden regelverket for statsstøtte kan være brutt.

Oslo bystyre vedtok onsdag å støtte arrangementet med 42 millioner kroner, noe som gjorde at Oslo tok et langt skritt mot å arrangere kjempearrangementet neste vinter.

Men før vedtaket informerte næringsbyråd Hallstein Bjercke (V) bystyrerepresentantene om at kommuneadvokatens foreløpige vurdering er at tildelingen kan være i strid med reglementet for statsstøtte, skriver Dagens Næringsliv.

Bjercke sier kommuneadvokaten mener det er en risiko for at ESA vil overprøve støtten til X-Games.

— Jeg fant det riktig å orientere bystyret om dette, sier Bjercke og legger til at han ikke ser på dette som dramatisk siden bystyrets vedtak sier at ingen penger vil bli utbetalt før de juridiske sidene ved saken er avklart.

Det er TV 2 som er arrangør, og dersom regelverket ikke er brutt, kan kanalen begynne å jobbe fram en formell avtale med den amerikanske TV-giganten ESPN.

Dersom Oslo får X-Games, vil arrangementet finne sted fra 24. til 28. februar i 2016. I år var det Buttermilk Mountain i Aspen, Colorado som arrangerte X-Games.

(©NTB)

Tagger:
Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
vintersport