Musikkprisen 2016 blir nasjonal

Nå kan musikkutøvere fra hele Norge landet melde seg på Musikkprisen. Delfinalene går ut, og i stedet blir det én konsert med seks finalister der det deles ut én regional og én nasjonal pris. 

ØNSKER BREDDE Påmeldingen til Musikkprisen 2016 er i gang. Terje Erstad, daglig leder for Ocean Sound Recordings presiserer at prisen ikke bare er for de unge. Han ønsker flere «litt eldre» velkommen og vil gjerne ha større sjangerbredde.   Foto: Staale Wattø

Vinneren 2015 Amanda Tenfjord ble fjorårets vinner av Musikkprisen. Av praktiske årsaker spilte hun på Sommerfesten på Giske og ikke Jugendfest i fjor.   Foto: Privat

Ålesund

Siden oppstarten har de vært en konkurranse for band og artister med tilknytning til Møre og Romsdal. Nå vil arrangørene nå alle landets utøvere.

– Vi ser at vi har et så bra produkt, med en veldig sterk fagjury og stadig flere som melder seg på. Nå har vi holdt på i åtte år, og det er på tide å ta et steg videre. Denne merkevaren fortjener et større nedslagsfelt, sier prosjektleder for Musikkprisen i Ålesund, Terje Erstad.


Amanda vant Musikkprisen

Med en totalt nedstrippet og rolig sang var det 18 år gamle Amanda Tenfjord med låten «Run» som stakk av med Musikkprisen 2015.

 

Forenkler

Musikkprisen 2016 blir litt mer forenklet.

– Vi så at konkurransen slik den var ble litt for langvarig. Derfor strammer vi inn og kutter delfinalene. I stedet sender vi seks deltakere til en storstilt finale på Terminalen Byscene. Alle deltakere må derfor være innstilt på å ta turen til Ålesund dersom de skulle bli blant de heldige finalistene, sier Erstad.

Når vinneren kåres, teller publikumsstemmene og jurystemmene 50 prosent hver. Publikum kan stemme på så mange låter de vil, men det er kun mulig å avgi én stemme per låt i døgnet.

Les mer her

Mer spredning

Musikkprisen er et samarbeid mellom Ocean Sound Recordings, Momentium, Sparebanken Møre, Amfi Moa og Sunnmørsposten.

Vinneren får spille inn plate i Ocean Sound Recordings og spille åpningskonsert under Jugendfest på CLS.

Påmeldningsfrist 18. mars

Påmeldingen er i gang, med frist fredag 18. mars. Søndag 10. april kåres de seks finalistene, og fredag 22. april blir det finalistkonsert på Byscenen, der finalistene får spille én låt hver.

Mer spredning

Terje Erstad vil gjerne ha flere litt eldre deltakere med, og gjerne mer rock.

– Musikkprisen er sjangeruavhengig, og band og artister i alle aldre kan delta. Dette er ingen konkurranse for dem mellom 15 og 30.

– Det finnes mange gutter som spiller gitar, og mange jenter som synger og spiller piano. Og her er det veldig mye fint. Men, jo bredere representasjonen er både i alder og sjanger, jo bedre er det. Og jeg legger ikke skjul på at det er rocken som ligger mitt hjerte aller nærmest, sier Erstad.