Forlik etter alvorlig uhell med rullestol

– Vanskelig å se: Med mye folk i dette arealet var det vanskelig for Langeland å se den usikrede sittegropa. Han rullet utfor og ble alvorlig skadd. Fra øverste kant til bunn er det over én meter. FOTO: MORTEN HJERTØ 

Ålesund

Ålesund kommune har inngått forlik med rullestolbruker Svein Vegard Langeland etter at han skadet seg stygt på Spjelkavik ungdomsskole i august i fjor.

Sunnmørsposten har tidligere omtalt saka, hvor Langeland fikk det ene hjulet utfor kanten i en av de nye, nedfelte sittegropene i fellesarealet. Rullestolbrukeren var på foreldremøte da han endte opp i bunnen av gropa med stolen delvis over seg. Resultatet av møtet med gulvet ble kraniebrudd, tre hjerneblødninger, samt knust mellomøre på venstre side. Stridens kjerne har vært om kommunen burde ha sikret gropene, slik at ikke rullestolbrukere eller svaksynte faller nedi.

Ifølge Langelands advokat erkjenner Ålesund kommune overhodet ingen skyld, selv om de nå går med på et rettslig forlik. Familien ser seg likevel ferdig med saka. Kommunen sørget for tiltak etter hendelsen, men mente bygget var oppført i tråd med lova.