Ålesund:

Nytt sted for liten hvil

Vikaguttene har sørget for at turgåere fra Vasstranda kan få en hvil under tak.

VIKAGUTTENE: Fantastisk fin, takoverbygd sitteplass ved Hjertefurua. Vikaguttene, her representert ved Fred Emblem. har sørget for at turgåere fra Vasstranda kan få en hvil under tak. 

Ålesund

Ved Hjertefurua, i brattbakken over Myrdalen, treffer Sunnmørsposten på Fred Emblem. En splitter ny, takoverbygd sitteplass er dukket opp. Det er Vikaguttene som står bak prosjektet. I garasjen til Fred har gjengen bygget, etter at de i fjor mottok Folkets Tælpris og 100.000 i premie. Så ble sittebenken nylig fraktet opp på fjellet maskinelt. Vi treffer Fred idet han tar en liten hvil, etter å ha fjernet noe vegetasjon rundt benken.

Vikaguttene har også bygget flere gapahuker på vegen opp fra Vasstranda mot toppen på Emblemsfjellet. En rekke plankebroer de har bygget, gjør fuktige stier og elvekrysninger fremkommelig. Fred bygde også varden på Høgkubben og har sørget for rundt 80 skilt/vegvisere langs stiene på fjellet, slik at du og jeg finner vegen.