Kort tid etter at bålgjengen i Ålesund gikk ut og ba om hjelp mandag, løste situasjonen seg: – Vi har fått til en midlertidig løsning nå, dog ikke en båt, skriver Alexander Heen i en sms til smp.no.

Et lokalt budfirma og et transportbedrift har meldt seg til tjeneste, skriver bålgjengen på sin Facebook-side mandag ettermiddag.

Tidligere mandag skrev bålgjengen at de hadde fått en utfordring: – I dag må vi dessverre komme med en trist beskjed, skriver Slinningsbålet si gruppe på Facebook mandag ettermiddag.

I rundt to uker vil de stå uten båt til å frakte paller over til Slinningsodden, fordi båten de tidligere har benyttet måtte på verksted.

ARKIV. Brønnbåten «Havørn» losser paller fra Fjordlaks til Slinningbålet.

Gjengen forsøker å sette verdensrekord i bålhøyde.

Målet har vært å komme over 45 meter

.

Sjansen til å oppnå dette uten hjelp er ifølge bålgjengen vanskelig.

– Etter de siste ukene hvor vi har fått gjort utrolig mye bra og jobbet effektivt så ligger vi per dags dato i veldig god rute i forhold til planene vår. Helt til vi i dag fikk beskjeden om at «Havørn» må på verksted når den ankommer havn, skriver de.

Mandag ettermiddag gikk de ut og ba tynt om hjelp.

– Vi vet at dette er mye å spørre om, men her er vi desperat og tøyd til det ytterste i håp om å finne en løsning. Vi håper noen der ute kjenner noen, som kanskje kjenner noen eller lignende som vet om en løsning for oss. Vi trenger tre-fire runder (ca. 5.000) med engangspaller kjørt fra Fjordlaks til Slinningen om vi skal klare å fortsette med planene vår, skrev de på facebook-siden.

Gjør som mer enn 26.000 andre - følg smp.no på Facebook