Slinningsbålet i trøbbel

Gjengen bak Slinningsbålet ble raskt hørt da de gikk ut og ba om hjelp.

Har mistet båten Da har vi rundet den første meteren av årets bål, ble det optimistisk skrevet på Slinningsbålets Facebook-side lørdag. Nå har de ikke båt til å frakte paller over fra Fjordlaks.  Foto: Privat

Ålesund

Kort tid etter at bålgjengen i Ålesund gikk ut og ba om hjelp mandag, løste situasjonen seg: – Vi har fått til en midlertidig løsning nå, dog ikke en båt, skriver Alexander Heen i en sms til smp.no.

Et lokalt budfirma og et transportbedrift har meldt seg til tjeneste, skriver bålgjengen på sin Facebook-side mandag ettermiddag.

Tidligere mandag skrev bålgjengen at de hadde fått en utfordring: – I dag må vi dessverre komme med en trist beskjed, skriver Slinningsbålet si gruppe på Facebook mandag ettermiddag.

I rundt to uker vil de stå uten båt til å frakte paller over til Slinningsodden, fordi båten de tidligere har benyttet måtte på verksted.

ARKIV. Brønnbåten «Havørn» losser paller fra Fjordlaks til Slinningbålet.  

Gjengen forsøker å sette verdensrekord i bålhøyde. Målet har vært å komme over 45 meter.

Sjansen til å oppnå dette uten hjelp er ifølge bålgjengen vanskelig.

– Etter de siste ukene hvor vi har fått gjort utrolig mye bra og jobbet effektivt så ligger vi per dags dato i veldig god rute i forhold til planene vår. Helt til vi i dag fikk beskjeden om at «Havørn» må på verksted når den ankommer havn, skriver de.

Mandag ettermiddag gikk de ut og ba tynt om hjelp.

– Vi vet at dette er mye å spørre om, men her er vi desperat og tøyd til det ytterste i håp om å finne en løsning. Vi håper noen der ute kjenner noen, som kanskje kjenner noen eller lignende som vet om en løsning for oss. Vi trenger tre-fire runder (ca. 5.000) med engangspaller kjørt fra Fjordlaks til Slinningen om vi skal klare å fortsette med planene vår, skrev de på facebook-siden.

Gjør som mer enn 26.000 andre - følg smp.no på Facebook


Vil bli hele Ålesunds bål

Gjengen bak Slinningsbålet i Ålesund har et mål i år, å ta verdensrekorden tilbake fra «fjuskebålet» i Slovenia.

 

Se Slinningsbålet på tre minutter

Se kortversjonen av direktesendingen fra Slinningsbålet lørdag kveld.