Bildeserie:

Sjekk dei glisa!

Når Storfjordens Automobil Klubb stiller ut bilene sine er det like langt mellom elektrohydrauliske håndbrekk og esp-system, som det er tett mellom sjel, egenart og minner fra gode gamle dager.

Irene Årsnes er leder i klubben, og eier en Austin Healey Sprite, 1965-modell.   Foto: Jørn Helge Egset

Ålesund

For i riktig gode gamle dager var ikke alle biler like. Det viste lørdagens vårslipp og utstilling som veteranbilklubben arrangerte på Rådhusplassen med all mulig tydelighet.

Senker skuldrene

- Folk har mye minner til gamle biler, sier leder for klubben Irene Årsnes. Hun har kjørt til Ålesund i sin 1965 Austin Healy Sprite, som er restaurert i perfekt original stand. Til daglig kjører hun en Ford Focus. En god bil på mange måter, men noe skjer når hun setter seg i veteranbilen:

- Jeg får litt bedre tid, jeg kjenner luktene ute når jeg tar av taket, jeg kjenner at jeg senker skuldrene. Bilen har kort og godt mer sjel, sier Årsnes.

Storfjorden Automobil Klubb (ekstert lenke) har 350 medlemmer, og tett på femti av disse stilte med bil på Rådhusplassen lørdag.

Minnebanken

- I dag klaffet det bra med været også, sier Årsnes. Og med sola kommer også publikum, for det er tydelig at veteranbiler har en tiltrekkingskraft på flere enn medlemmer av veteranbilklubben. Det har kanskje med minner å gjøre? Var det ikke en slik folkevogn morfar hadde? Og i en slik Ford fikk noen kanskje sitt første kyss. Litt lenger borte står en bil som hadde vært Al Capone verdig.

Viktig kulturhistorie, alt sammen.