Og at kundene var ivirige etter å ta det nye varehuset i bruk, var det liten tvil om. Christine Caspersen og Maria Veniamakis hadde nemlig lagt i telt siden 20.30 dagen før åpninga.

- Vi gjorde det for å sikre oss et gavekort på 1.000 kroner, vi er tross alt sunnmøringer, sier Christine.

- Men vi sov veldig godt, legger Maria til.

Les mer på vår Ålesund-side - nyheter fra byen

Butikksjef Marita Pedersen på Moa og daglig leder Thomas Erlandsen i Rusta Norge. Foto: Nils Harald Ånstad

Hundrevis

De to jentene var ikke de enste som hadde møtt opp for å sikre seg gavekortet. Rundt 500 mennesker sto i kø før varehuset åpnet klokka 10, men kun de 100 første sikret seg gavekort.

- Jeg vet ikke hva vi skal kjøpe, det tar vi etter hvert, sier Maria, som også fikk klippe snora til Rusta sammen med butikksjef Marita Pedersen.

Les også: Rusta åpner varehus i Ålesund

Kø utenfor dørene på kjøpesenteret tidlig tirsdag. Foto: Nils Harald Ånstad

Topp

Pedersen var storfornøyd med oppmøtet første dag.

- Slik jeg har forstått det, er dette et rekordoppmøte for varehusets første dag. Jeg synes vi har fått en topp butikk, og det lover veldig bra for framtida.

Respons

Butikken i Ålesund er Rustas 11. i Norge.

- Vi har hatt en utrolig respons etter at det ble kjent at vi skulle til Moa, forteller norgessjef for Rusta, Thomas Erlandsen.

Norgesjefen lover kundene på Moa nesten alt til hjemmet.

- Rusta har et bredt utvalg av produkter av god kvalitet til lave priser. Alt fra innredning til hjemmet, forbrukerartikler, fritidsartikler, «DIY» og sesongtilknyttede produkter, mener Erlandsen.

Norge er første utenlandsmarked Rusta velger å etablere seg i, og i løpet av 2016 vil ytterligere fem varehus åpne dørene.

- Så langt har norgeslanseringen vært en braksuksess. Etterspørselen etter produkter til lave priser innen hjem- og fritidssegmentet ser ut til å ha vært enda større enn forventet. Åpningen på Moa ser nå ut til å bli en av de beste her til lands. Sunnmøringene har strømmet til Moa. Totalt hadde vi over 500 mennesker som møtte opp da båndet ble klippet klokken 10.00, sier Norgessjefen, Thomas F. Erlandsen.