Enkelte vil kanskje stusse over Aspøy. Det tradisjonsrike korpset fra 1948 har ikke vært i sving siden 2009. Men det har heller aldri vært formelt nedlagt.

På Hessa har det vært drift hele tida siden 1955. Etter en liten dipp noen år tilbake, er dette skolekorpset atter i vekst. Da Aspøy-korpset knelte, vandret et lite knippe over til Hessa.

– Det gikk helt fint. Vi følte oss godt mottatt, forteller Anne Cecilie Færø, russ av året.

– Jeg synes det er helt fantastisk det som skjer nå, for jeg ønsker at vi skal være i lag. Det er ikke noe problem å komme fra en annen bydel, peker klarinettisten på.

Venner

– Bare begynn! Ikke noe å stusse på. For her blir du kjent med folk du uansett vil møte i ungdomsskolen. Spiller du her, har du allerede venner å henge med når den tid kommer, sier Anne Cecilie.

17. mai vaier begge fanene i vinden. Og dagens tre Aspøy-musikere kan kle seg i rødt. Etter vekkerunde blir det barnetog i sentrum, konsert ved Skarbøvik sykehjem og så full fres i plana om ettermiddagen. Det nye «Hessa og Aspøy Skolemusikkorps» er vel oppmerksom at aktiviteten på Aspøya må trappes opp. Det skal være en slags balanse i nedslagsfeltet.

– Vi vil gjerne ha med flest mulig fra begge skolekretsene. Alle som vil får plass hos oss. I kaffipraten med Gunn Drønnen, Monica Linge Marcelli, Ellen Sandøy og Geir Larsen på bakrommet danner det seg et offensivt inntrykk.

Gjør som flere enn 26.000 andre - lik smp.no på Facebook

Ett korps

– Det har lenge vært et ønske fra Aspøy at vi bør være ett korps her i ytre bydel. Fortrinnsvis et stort et, forteller foreldrene. Opplæringa er en miks av kulturskole og egne krefter. Korpset betjener dette uten dugnad og med en nøktern kontingent.

– Vi har det kjekt. Lærer masse nytt. Og i sommer skal jeg på kurs, forteller den ivrige Hessa-hornisten Amalie Wangberg Lillebø (12) og smiler. Som ledd i våroffensiven holder korpset åpen rekrutteringskonsert i Parken kulturhus 2. juni sammen med Lerstad. Dagen etter turnerer korpsa på Lerstad, Aspøy og Hessa skoler for å skape interesse.

– Femårsmålet vårt er å være femti. Etter tre år har vi førti. Så vi er på veg, hilses det fra Hessa.

Les flere nyheter fra Ålesund