Maritime Partner AS har fått oppdraget med å bygge den nye turistbåten på Gjende, ei turistrute i Jotunheimen med historisk sus. Det er 110 år siden Vestnesingen Ole Øvstedal starta motorisert turisttrafikk med MS «Gjende». Den nye båten skal erstatte den ene av de to som går på fjellsjøen i dag. Kontrakten er på ca. 20 millioner kroner og vil gi arbeid for Maritime Partner til høsten og våren.

– Det er unektelig litt spesielt at vi som har bygget spesialfartøyer for ekstreme forhold på havet nå bygger båt for bruk i tusen meters høyde på «Norges tak», smiler daglig leder Peder Myklebust i Maritime Partner fornøyd.

Nytt marked

Maritime Partner er godt kjent for sine raske MOB-båter til bruk offshore både i Norge og i utlandet. I tråd med nedgangen i aktiviteten på offshoremarkedet, har selskapet snudd seg til nye markeder. Båten som skal leveres til Gjendebåtene AS er den første passasjerbåten fra Maritime Partner. Det er en 97 seters passasjerkatamaran som er 21 meter lang og seks meter bred. Den har to 500 hk Nogva Scania-motorer.

Katamaranen er designet av i samarbeid med Ola Lilloe-Olsen, en frilanser som er godt kjent i disignermiljøet.

Skroget til den nye turistbåten er i aluminium og skal bygges i Latvia. Styrehus og salong blir bygget i komposittmaterialer fra en leverandør på Sunnmøre. Båten skal utrustes og prøvekjøres i Ålesund før den sendes i tre deler til fjells.

Komplisert frakt

– Det blir en utfordring å få båten til Gjendevannet. Delene blir fraktet landevegen fra Stryn til Jotunheimen, der den skal være på plass i god tid før sommersesongen neste år, sier Gisle Anderssen, som er salgs- og markedssjef i Maritime Partner.

– Rederiet har nøye planlagt transporten, og det skal gå så vidt, legger han til.Travle og hektiske sesonger ligger foran den nye båten, som sammen med et søsterskip skal frakte 35.000 passasjerer over Gjendevannet årlig. Kontrakten har gitt mersmak på nye markeder for Maritime Partner, som opplever stor aktivitet på passasjerbåt-markedet for tida.

<strong>Katamaran:</strong> Turistbåten som skal bygges for turer på Gjende i Jotunheimen er av typen katamaran, og har aluminiumsskrog. Den har sitteplass til 97 passasjerer, men det er god ståplass på dekk.