– Like god stemning i baren

Venninnene Charlotte Andreassen (19) og Victoria Olsen (18) meldte seg som frivillige på Ålesund Live, og kan bekrefte at festivalen er like kjekk, enten man er publikum eller arbeider.

F.v Charlotte Andreassen, Victoria Olsen.  Foto: Odin Jæger

Ålesund

– Vi har jo vært publikum før, men nå ville vi prøve noe nytt og være med å hjelpe til, sier jentene som nyter musikken mens de serverer drikkevarer.

– Vi arbeider jo til god musikk, og møter stadig kjentfolk. Det er like sosialt å stå i baren, som å være publikum. Så egentlig er det kjempekjekt å være frivillig. Stemninga er så god, og det føles jo bra å bidra til noe slikt, forteller jentene som med glede stiller opp.


Ålesund Live er i gang

Tidlig fredag kveld begynte folk å samle seg på St Olavs plass for å få med seg den første gruppa, Rohey.

– Vi vet egentlig ikke om vi får betalt, eller om vi får slippe inn gratis under morgendagens konserter. Det spiller egentlig ikke så stor rolle, vi stortrives uansett. Det er masse hyggelige folk, og vi koser oss, sier de festivalglade jentene.

Frivillige idrettslag

I tillegg til de frivillige enkeltpersonene er det også flere idrettslag som stiller opp på festivalen for å tjene penger til sine lag. I dag er det Spjelkavik IL, SK Herd og SK Rollon som bidrar stort til festivalen.