Det er Benedikte Holen som slik setter ord på hvordan hun ønsker at Ålesund skal være om ti år. Vesentlig bedre kollektivtilbud, flere boliger med kort veg til skole, barnehage og andre servicetilbud, og at det kulturelle tilbudet videreutvikles i det positive sporet som er påbegynt, og at det åpnes opp for nye, kreative næringer.

– Bybane mellom sentrum og Moa er en spennende tanke, mener kuratoren som håper at Ålesund om ti år har klart å ta vare på jugendarkitekturen i sentrum. Jeg er veldig imot kopier av tidligere tiders arkitektur. Ålesunds videre utbygging må ikke bli kopier av jugendstilen, men jeg håper at byen utvikler seg i harmoni med den opprinnelige gjenreisingsbebyggelsen.

Hun mener at utbyggingen med de moderne bygningene på Skansekaia har gitt byen et nytt og positivt element fordi området er blitt mer tilgjengelig for folk.

– Men jeg skulle ønske at arkitekturen harmonerte mer med omgivelsene og at det ikke bare er kontor i bygningene, men også andre funksjoner. Det hadde gjort bydelen mer spennende.