– En fortetting av tjenester må til slik at folk kan gå eller sykle på jobb, trening og kulturarrangement. Det vil skape et mye triveligere bysentrum.

– Alt dette vil bidra til å skape økt aktivitet og nye byrom. Ikke minst den nye kulturhavna tror jeg vil bli en ny møteplass. Ålesund har en unik plassering nær sjøkanten, som bør utnyttes til å lage koselige plasser der folk kan møtes til liv og røre, sier Øvstebø som også ser for seg at en strandpromenade langs hele sørsida fra Sunnmørshallen til Kvennaneset vil gi slike møteplasser og ikke minst framheve det maritime ved kystbyen Ålesund.

– Færre parkerte biler i bygatene, bedre kollektivtilbud og utleie av bysykler. Det ønsker jeg meg i framtida. Jeg håper at alle de nye parkeringsplassene i Aksla bidrar til færre biler i sentrumsgatene og slik gir plass til trasé for buss og ferdselsårer for sykkel. Det vil gi bedre plass for syklende og gående. Og jeg ønsker meg flere grønne lunger som skaper trivelige byrom der folk stopper opp for å slå av en prat, ta en matbit eller bare slappe av mellom ulike gjøremål. På sikt ser jeg for meg blant annet at parkeringsplassen på Sankten gjøres om til park og festivalområde. Og jeg har store forventninger til utvidingen av Kremmergaarden og planen om et åpent «Opera-tak» tilgjengelig for byens befolkning.

– Flere slike moderne, urbane grøntområder trenger Ålesund.