I juni og juli 2015 var det 30.834 kinogjengere, mens det i juni og så langt i juli har vært 34.304 innom Ålesunds kinoer på Moa og i sentrum.

– Vi har hatt en veldig bra kinosommer. Det har vært mye dårlig vær, noe som er bra for oss, sier kinosjef Beathe Kvalsvik Breivik til Sunnmørsposten.

Istid 5

Blant dem som tok turen til kinoen tirsdag, var familien Søvik Emblem. De skulle se Istid 5 på Løvenvold.

– Det passet bra i dag med en kinotur på grunn av det dårlige været. I går var vi på fjelltur, sier Øyvind Emblem.

– Vi tar en pause i dag, kontrer Kari Marte Sjøvik, som forteller at familien i gjennomsnitt går på kino to ganger i måneden.

Kari Marte og Øyvinds tre døtre, Oline (13), Ingeborg (11) og Nora (7), så fram til en kinotur i Ålesund, som er familiens feriemål i år, siden Øyvind er oppvokst på Sunnmøre.

– Vi har sett alle Istid-filmene. Vi liker dem fordi de er morsomme. Det er gode vitser, og vi liker Sid, sier de tre døtrene.

Godt besøkt

Nettopp Istid, med 2.924 besøkende, er en av filmene som har trukket folk til kinosalene i sommer, selv om den ikke har gått blitt vist på lerret så lenge enda.

Et helt halvt år, som kom ut i starten av juni, er den mest populære filmen i hele år. Den har solgt 5.899 billetter.

– Et helt halvt år har gått veldig bra. Også Istid er godt likt, og vi forventer enda mer folk på den. I dag var det bare tre ledige seter igjen til den, sier Kvalsvik Breivik.

Sammenlignet med fjoråret, har 2016 vært et supert år for kinoene. Allerede har det 79.424 besøkende. Det er 10.000 mer enn på samme tidspunkt i fjor, men kinosjefen tviler på at man ender på et høyere tall enn i fjor.

– Da var det en utrolig god høst med Bølgen. Det kan hende at vi ikke ender opp like høyt, men vi kommer nok i nærheten. Det er mange gode filmer på kino i høst, sier Kvalsvik Breivik.

<strong>Fornøyd:</strong> Sommeren 2016 har vært en bra periode for kinoen i Ålesund. Foto: Lars Inge Skrede. Foto: Lars Inge Skrede