– Dette er drømmejobben. Jeg kan ikke beskrive hvor heldig jeg føler meg, forteller tjuetre år gamle Karoline Aase fra Ålesund. Hun og tjueto år gamle Martine Rypdal Flølo fra Vestnes har brukt juli måned på å drive sitt eget lille byrå, High July, underlagt designbyrået Elle Melle, som er stasjonert i Ålesund.

Begge to studerer «art direction» i henholdsvis Milano og Stockholm. Karoline studerer også grafisk design. Begge mener at denne erfaringen er noe som vil gi dem en stor fordel i kampen om jobbene når de er ferdig utdannet om et år.

– Vi har hatt våre egne kunder og drevet hele prosessen selv, fra ideer til ferdig produkt. Det har vært utrolig tidkrevende og utfordrende, men veldig gøy, forteller Martine.

Begge er glade for den oppfølgingen de har fått fra designbyrået.

– Elle Melle har vært flinke til å følge oss opp underveis og det har vært lærerikt, forteller Karoline.

Første gang

Elle Melle har tidligere ikke hatt tilbud om sommerjobber, men i år bestemte byråleder, Yvonne Aarset, seg for at de skulle prøve.

– Jeg kjente godt til jentene fra før og hvor flinke de er. Da de sendte søknad i sommer bestemte jeg meg for at dette må vi prøve, sier Aarset, som mener opplegget har fungert veldig bra.

Hun forteller at dette er noe byrået vil fortsette med.

Egne kunder

Flere Ålesund-nyheter? Sjekk vår byside

I løpet av de fire ukene har de to studentene hatt tre kunder, som de har samarbeidet tett med for å utvikle prosjekter som fungerer for kundene. Blant disse er Alnes Brygge. Daglig leder, Tone Alnes Juelsen, har utelukkende positive ting å si om samarbeidet.

– Jeg er veldig fornøyd. De har gjort en utrolig god jobb og jeg synes vi har samarbeidet godt, sier hun. Alnes Juelsen har stor tro på prosjektet og synes det er positivt at studentene også slipper til.