Tueneset:

Innvier «Tuebasen» i helga

Innvier nytt kystfort for barn på Tueneset med friluftsteater.

Barnas fort: På søndag blir det friluftsteater på Barnas fort på Tueneset. Foto: Tueneset Kystfortforening  Foto: Tueneset Kystfortforening

Ålesund

På Tueneset har mange frivillige vært i sving for å grave frem og restaurere bunkere fra det tyske marinebatteriet. Tueneset kystfortforening vil utvikle kulturminnene i området til et friluftsmuseum, skriver Ålesund kommune

«Tuebasen», kaller de området, som blant annet har en fredsplass med benker og bord, et uteklasserom med mulighet til presenning og «barnas fort», med løpeganger, vakttårn, barrikader og utkikksposter. Basen innvies med sitt første arrangement i morgen, søndag. Da blir det gratis friluftsunderholdning for barn og voksne.