Vigra har innført Fast Track

Håper å være ferdig med at det oppstår lange køer.

Ålesund lufthavn Vigra har nå automatisk lesing av billett eller boardingkort før sikkerhetskontrollen.  Foto: Avinor

Ålesund

Mandag ble det innført såkalt Fast Track ved Ålesund lufthavn, Vigra.

Antall åpne løp i sikkerhetskontrollen øker fra to til tre til faste tidspunkter om morgenen og ettermiddagen.

Dermed håper de å slippe køene som fra tid til annen har oppstått. En av de verste dagene har trolig vært 9. mai i år. Da fortalte Dagfinn Helsem til smp.no at han stod 50 minutter i kø for sikkerhetssjekk.

Køen før sikkerhetssjekken mandag morgen 9. mai gikk gjennom heile terminalbygget. Etter dette har Ålesund lufthavn innført tiltak for å unngå sånt i fremtiden.  Foto: Dagfinn Helsem

Det tredje løpet er en såkalt Fast Track. Dette er en prioritert kø i sikkerhetskontrollen som skal gå raskere. Hvis man har den riktige billettypen kan man benytte denne køen.

– Reisende med flyselskapene SAS, Norwegian, Widerøe og KLM kan benytte det nye tilbudet. Det er flyselskapene som avgjør hvilke billettklasser og bonuskort som gir tilgang til Fast Track, opplyser lufthavnsjef Tor Hånde.

Samtidig er det også innført automatisk lesing av billett eller boardingkort i lesere før køoppstillingen til sikkerhetskontrollen for samtlige passasjerer. Dette er samme løsning som allerede er innført på Gardermoen. Hånde forventer at det skal bli bedre flyt i sikkerhetskontrollen når billettkontrollen er gjennomført før man kommer fram til selve kontrollpunktet.