Overraskede arkitekter

– Ålesund har brukt utallige år på å få en reguleringsplan for sørsida på plass, og da blir byens politikere og beslutningstakere nødt til å bruke planen som et styringsverktøy.

Slik kan det bli: Jakob Steen Christensen i Jaja Architecs mener det er viktig at kommunen tar sin del av ansvaret og plasserer en så viktig brikke som byens bibliotek på riktig sted. – Et bibliotek, enten i kombinasjon med kulturskolen, eller som egen bygning, vil kunne inngå i den planlagte synergien hvor utdannelse, kultur og publikumsrettet virksomhet inngår i en gjensidig berikelse. Et slik kulturhavn er helt unik i Norge og resten av verden, og er absolutt verdt å kjempe for, sier han. Illustrasjon: Jaja Architecs 

– Det er mulig at biblioteket kan komme på plass ett til to år før, men dette er i småtingsavdelinga i langsiktig byutvikling

Jakob Steen Christensen
Ålesund

Det sier Jakob Steen Christensen i Jaja Architects, arkitektkontoret som vant idékonkurransen om utforming av sørsida.