– Dette er det opp til Kriminalomsorgen Vest å prioritere, sier Frps Harald Tom Nesvik.

– Det er meget beklagelig at det nå ser ut som at framdriften for et nytt fengsel på Sunnmøre stopper opp, sier Aps Else-May Botten.

I budsjettet for neste år blir bygging av nye soningsplasser på Ullernsmo fengsel i Akershus og to nye avdelinger ved fengselet i Agder prioritert. Penger til prosjektering av nytt fengsel på Digernestet er ikke inne på budsjettet.

Bakgrunn: Nytt fengsel på Digernes: – Noe verden aldri før har sett (krever abonnement)

Avtale

Målet er å flytte Ålesund fengsel inn i nye lokaler. Foto: Nils Harald Ånstad

– Det har vært en del av avtalen at disse to prosjektene skulle gjennomføres før en gikk i gang med å skifte ut de gamle fengslene, sier Nesvik.

Som sier han ikke kjenner til hvilke behov kriminalomsorgen Vest har meldt inn i forhold til det videre arbeidet med nytt fengsel for Sunnmøre.

Aps Else-May Botten mener det er ille om det videre arbeidet nå stopper opp.

– Slik jeg har fått opplyst var det behov for rundt 10 millioner kroner neste år for å kunne fortsette arbeidet med å prosjektere nytt fengsel. De pengen er ikke med på budsjettet neo som gjør at dette kan komme til å stoppe opp, påpeker Botten.

Overrasket

– Jeg er også skuffet over at det ikke kommer planleggingsmidler til et nytt fengsel i Ålesund og omegn. Dette hadde vi i Senterpartiet i vårt alternative statsbudsjett i fjor, og jeg kommer til å arbeide for at det kommer inn igjen. Men her trenger vi et flertall på Stortinget for å komme i gang, sier Klinge.