Forholdene gjelder konsertene med Klovner i Kamp og Seigmen helga 7. og 8. oktober. Ifølge klageren var alle toalettene tett under konserten med Klovner i Kamp på fredag den helga, og at det samme gjentok seg på lørdag under Seigmen. Ifølge klageren var det også sterk og ubehagelig lukt.

Synnøve Sandnes er daglig leder på Terminalen. Foto: Arkiv

Rørleggeren dukket opp i løpet av kort tid. Da ble det forsøkt å stake opp toalettene, og det ble også tilkalt slamsuger som tømte septikktanken utenfor. Men toalettene klarte de ikke å åpne.

– Fredag gikk på en måte fint. Det var ikke fullt, men det var rundt 350 personer inne. Vi fortsatte kvelden med ett toalett for damene - i tillegg til handikap-toalettet. Det kan ha vært lukt da de tømte septiktanken, men det var grep vi var nødt til å ta for å forsøke å ordne opp, sier Sandnes.

Igjen!

På lørdag formiddag trodde de at toalettproblemene var løst. Da hadde rørleggerne klart å få ut en t-skjorte som hadde blokkert rørene.

– Alle fire dametoalettene var tett. Det var full konsert og fullt kjør, og vi ringte rørleggerne og slamsug igjen. Vi bestemte med en gang å hente inn ti festivaltoaletter, som var på plass etter en halv time. De ble plassert på sørsiden av Terminalen. Vi løste situasjonen ganske raskt, men det var en tidsperiode før toalettene ble stengt hvor det seg litt opp fra slukene og det luktet vondt, sier hun.

Les kronikken: Musikk takk!

Iphone

Terminalen har arrangert konserter i rundt ett og et halvt års tid uten slike problemer. Det har heller ikke vært noen problemer etter denne helga.

– Det var en helt forferdelig situasjon, men vi jobbet på spreng og fant en løsning ganske raskt. Nå har vi gått til ganske drøye tiltak for at dette ikke skal skje igjen, og vi vurderer å sette inn ei kvern som hindrer noe å sette seg fast. Faktisk var det en Iphone 6 pluss som ble trukket ut av rørene dagen etter. Man kan ikke verge seg mot alt, sier Sandnes.

– Og i kveld har dere nok en utsolgt konsert. Alt er på stell nå?

– Ja, vi har verken opplevd slike problemer før eller siden. Vi har arrangert mange store arrangementer uten at noe slikt har hendt før. Jeg tror mange fikk en god konsertopplevelse under Klovner i Kamp og Seigmen selv om vi hadde problemer også. Mange var veldig forståelsesfulle.