El-bilister mister gratis parkering

Fra 1. januar må el-biler betale for å parkere i Ålesund. Det bestemte formannskapet tirsdag.

Festivalplass eller fortsatt parkering Elbiler: Med halve parkeringsplassen full av elbiler, taper Ålesund parkering penger, skrev selskapet i årsmeldinga si allerede for to år siden. Foto: Staale Wattø 

Ålesund

Å la elbiler parkere gratis i Ålesund blir for dyrt. Det mener formannskapet. Tirsdag bestemte de at elbiler ikke lenger får parkere gratis.

En nye forskrift krever at det til rettelegges ekstra for el-biler, med at inntil seks prosent av parkeringsplassene skal øremerkes dem og ha ladeutstyr. Da kan de ikke i tillegg parkere gratis, mener formannskapet.

Dermed har de fulgt rådet fra rådmannen.

Vesentlig flere elbiler

De siste to åra har Ålesund pakering merka en vesentlig økning av el-biler i Ålesund. I noen parkeringsanlegg har det vært flere el-biler enn bensin- og dieseldrevne kjøretøy, ifølge nettsiden til Ålesund kommune.

Nå setter de strek. Staten innførte betalingsfritak for å få flere til å bruke el-bil. Denne ordninga hadde ei tidsramme og et mål om at tallet på el-biler i Norge skulle passere 50.000. Det målet blei nådd for en god tid tilbake.

Flere Ålesund-nyheter? Sjekk vår byside