Etterlengtet samlingsplass på Hessa

Hessaklimpen er gjenåpnet

Fredag kveld ble ungdomsklubben Hessaklimpen åpnet igjen etter å ha vært stengt i flere år.
Ålesund

– Denne ungdomsklubben var en viktig samlingsplass for oss ungdommer som vokste opp på 80- og 90-tallet. Etter at den ble stengt for noen år siden, har det vært få samlingsplasser for dem som vokser opp i ytre bydel, forklarer Hans Remmen, som er en av initiativtakerne bak gjenåpningen. Se bildeserie over

– Det sikkert mange husker fra storhetstiden til Hessaklimpen er det store musikkmiljøet som var her. Ikke minst Klimpenrock, som var en konsert som ble holdt to ganger i året hvor unge håpefulle musikere kunne få spille på scenen, forteller Remmen.

Foreldre

Hessaklimpen er et tilbud først og fremst til de som går på ungdomsskoletrinnet, men det er FAU på Hessa barneskole som har tatt initiativet til å starte opp klubben igjen.

– Vi som har barn som går på barneskolen ønsker at det skal være et tilbud og en samlingsplass for dem når dem blir litt eldre, forklarer Hans Remmen.

I kveld var det mange foreldre som stilte opp på dugnad for de rundt 60–70 ungdommene som hadde tatt turen til Hessaklimpen.

Pusset opp

– Lokalene er de samme, men vi har pusset opp litt og gjort det klart slik at ungdommene har en fin plass å boltre seg på. Vi har holdt på i over en måned med hiphop-kurs, men i første omgang er det ungdomsklubb på fredagskveldene vi satser på, sier Remmen.