Knut Flakk tredobler antall hotellrom i Ålesund når han overtar det Choice-eide hotellet midt i sentrum.

Fra før eier Flakk-gruppen Hotel Brosundet i nabobygningen, som fra årsskiftet slås sammen med det nye hotellet. Planen per i dag er at hotellene skal driftes under navnet Hotel Brosundet Bryggen.

Forhandlingene har etter det smp.no kjenner til, foregått over flere måneder, og de ansatte ble informert onsdag. Prisen er ikke kjent.

Flakk eier også Hotel Union Øye i Norangsfjorden og Storfjord Hotel i Skodje.

(saken fortsetter under)

Tredobler antall rom

Med den siste investeringen tredobles antall hotellrom i Ålesund som drives i Flakk-regi. Hotel Brosundet har 46 rom, pluss det spesielle rommet ved Molja fyr, mens Clarion Hotel Bryggen har 85 rom.

Hotel Brosundet Bryggen skal være et frittstående hotell, men vil samtidig inngå et samarbeid med Choice-selskapet, Nordic Hotels & Resorts. Det gjør at de kan dra nytte av Choice sine systemer, samtidig som de viderefører sin særegne profil.  Det betyr også at Choice-kundene får beholde fordelene de har i dag.

Restauranthuset Maki med bar og restaurant vil bli skilt ut i et eget selskap og drives adskilt.

(saken fortsetter under)

Underskudd

Begge hotellene har omsatt for rundt 20 millioner kroner de siste årene.

Lønnsomheten ved Clarion Hotel Bryggen har imidlertid vært svak de siste årene. Drifta har gått med underskudd siden 2010, og selskapet leverte i fjor et underskudd før skatt på drøyt fire millioner kroner.

Også Brosundet har slitt med lønnsomheten i det siste, og har gått med underskudd de siste to årene. Bakgrunnen for dette, er blant annet store investeringer.